Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Johan Derksen

19-07-2020 09:31

Zomer 2020

Beste Johan,

Hèhè, de kogel is eindelijk door de kerk.

Wilfred Genee out, Hélène Hendriks in.

Veronica Inside is gered en de kijkcijfers zullen de eerste weken van het nieuwe seizoen door het plafond gaan.

En zodra ze inzakken, roep je gewoon weer iets voetbalkantine-achtigs over homo’s, transseksuelen of pigmentverwenden en het hele ophefcircus begint weer van voren af aan.

Is het niet omdat totaalnitwitten als Ingrid van Engelshoven of buiglaven als Arie Boomsma er een slinger aan geven, dan is het wel omdat je zelf het fikkie lekker opstookt voor elke microfoon die je wordt voorgehouden.

Ik hou ervan.

Het grappige van de hele Akwasi-affaire waarmee je deze keer wekenlang in de media figureert is wel dat de activisten, politici en BN’er-achtigen die dachten jou van de buis te kunnen krijgen (‘cancellen’ moet je dat tegenwoordig geloof ik noemen), het tegenovergestelde hebben bereikt.

Niet jij wordt straks door Talpa geofferd aan de hysterische BLM-activisten, maar Wilfred Genee, die zich na wat belletjes van Ruud Gullit en andere hypocrieten tot de Juiste Mening over ‘institutioneel racisme’ in Nederland had bekeerd, is de Sjaak.

Of het heel chic is om Genee weken te laten bungelen en dan via de media te melden dat hij ‘ontslagen’ is, mag je je afvragen. Toen ik gisteren thuis iets zei over ‘een mes in Genee’s rug’, nam mevrouw Dijkgraaf het dusdanig fanatiek voor je op, dat ik me bijna zorgen ging maken.

Sale/Zomerdeals 2020Sale/Zomerdeals 2020

Laat ik dit zeggen: als je toch weet dat je iemand een schop in zijn lendenen gaat geven, had het ook sneller en zonder een rondje langs al die microfoons gekund.

Hij heeft zich een rat getoond, met die stiekeme ‘formatwijziging’ in jullie laatste gezamenlijke uitzending, maar hij was wel jarenlang jóuw rat.

Nu we het toch over ratten hebben: je gaat toch niet echt op de lijst staan bij die twee Henken van de Partij voor de Toekomst?

Ik weet wel dat ijdelheid en diepe angst voor vergetelheid je voornaamste drijfveren nog zijn.

Maar nu Veronica Inside is gered, blijf jij gewoon met Dreetje Hazes en Sylvie Meis het Supertrio van de Clickbait vormen.

Daar heb je die twee pipo’s toch helemaal niet bij nodig?

Groet,

JanD

PS. Je bent nooit te rijk om blij te worden van een cadeautje. Zeker niet als het met zorg is uitgezocht.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)