Binnenland

Helemaal niemand stapt nog in de trein, OV gemeden als de pest

21-07-2020 11:18

Foto: TahR78 (https://nl.wikipedia.org/wiki/Gebruiker:TahR78)

Er zijn twee soorten mensen die met de trein gaan: idealisten die geloven dat de OV-reizen bijdraagt aan een betere wereld, en mensen die geen keus hebben.

In alle gevallen is reizen per openbaar vervoer sterk afgenomen. Op last van de regering die OV-gebruik heeft ontraden, zag de Voormalige Treinreiziger (vzmh) zich genoodzaakt per fiets, scooter of superieure automobiel te verplaatsen. Velen van hen zeggen dit te blijven doen en niet snel weer in het OV te stappen.

Buiten de wenken van de regering, zijn er andere redenen waarom de Beste Reizigers niet meer met het OV willen:

Sinds 1 juni ervaren de ov-reizigers het reizen per trein, bus metro of tram als ‘minder prettig’ dan voorheen, zo blijkt uit het KiM-onderzoek. Een belangrijke reden daarvoor is de verplichting om met ingang van die datum een mondkapje te dragen. Ook speelt een rol dat het sindsdien ook weer iets drukker is geworden waardoor reizigers het moeilijker vinden afstand te houden binnen het ov en op de perrons.

Wat een waanzin. Treinen, bijvoorbeeld, waren nooit zo comfortabel, schoon en rustig als tijdens de coronaperiode. Treinreizen is eindelijk weer zo luxueus als het ooit bedoeld was, is het weer niet goed.