Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Marcel Gelauff

23-07-2020 09:31

Zomer 2020

Beste Marcel,

Gefeliciteerd!

De hoofdredacteur van het NOS Journaal heeft ‘m in the pocket!

Ik dacht tot gisteravond dat-ie naar rapper Akwasi zou gaan, omdat heel PoC-Nederland gehoor had gegeven aan een oproep op de posters bij KFC.

Jeweetwel, die hitser die op de Dam eerst voor een juichende menigte beroepsactivisten en linkse heulmeisjes dreigde om in november alle zwart geschminkte mensen in hun gezicht te trappen.

En die huiliehuilie ging doen toen mensen maar niet wilden begrijpen dat die bedreiging ‘woordkunst’ was en ze niet meer in zijn mooie praatjes over ‘verbinding’ trapten.

Of dat een outsider als relatietherapeute Annette van Bolhuis opeens veel stemmen zou vergaren dankzij een ondersteunend tweetje van de door haar bewierookte moordenaarssponsor Sigrid Kaag.

Jeweetwel, dat D66-lid uit Assen dat suggereerde dat Thierry Baudet en Paul Cliteur in Leiden jonge blonde vrouwen (vast ook nog met blauwe ogen) uit het kopieerapparaat lieten komen waarmee ze de zieltjes van eenzame rechtse rukkertjes hoopten te winnen.

En die huiliehuilie ging doen toen beter opgevoede mensen haar verbaal de oren wasten vanwege stuitend seksisme.

Of dat de onvermijdelijke Asha ten Broeke toch heel obees Nederland (15 procent van de bevolking) even weg bij de koelkast had gekregen om via sms op haar te stemmen.

Sale/Zomerdeals 2020

 

Jeweetwel, dat grappige dikkerdje van de Volkskrant dat altijd uitlegt hoe tof het is om baggervet te zijn en dat toch permanent huiliehuilie doet om whatever welk leed haar nu weer wordt aangedaan door ‘cis-gender witte mannen’ in het algemeen en rechtse politici in het bijzonder.

Maar helaas, ze zijn gisteravond gepasseerd en meteen op een onoverbrugbare achterstand gezet.

Dat was toen jij bij het programma Op1 van de Staatsomroep zonder dat je ook maar één kritische vraag kreeg huiliehuilie mocht doen over de lévensgevaarlijke omstandigheden waaronder jouw immer objectieve verslaggevers van het Staatsjournaal tijdens de boerenprotesten hun werk moeten doen, met dank aan Geert Wilders en Thierry Baudet uiteraard.

En dat deed je niet alleen, je had ook de verslaggever meegenomen die fysiek het meest geleden had onder de terreur van de boeren, Edwin van den Berg. Die kon nog net zijn tranen bedwingen toen hij vertelde over die ene keer dat twee stíckers op zijn schouders werden geplakt tijdens een stand-upje. Ik ben geen psycholoog, maar zelfs ík zag een man die op breken stond en die dringend behandeld moet worden wegens PTSS.

Dus ik feliciteer jou, het boegbeeld van het NOS Journaal, met het winnen van de Huiliehuilie Bokaal.

Geef ‘m een mooi plaatsje naast dat Divi-ding.

Groet,

JanD

PS. En voor jou persoonlijk heb ik ook nog een cadeautje voor op de schoorsteenmantel in je villawijk: de kleine Marcel.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)