Politiek

Nederlandse hacker heeft DM’s Twitter-account Geert Wilders kunnen inzien

23-07-2020 12:33

Het is zeer waarschijnlijk (aan zekerheid grenzend) dat de hackers die onlangs de accounts van prominente Twitteraars tijdelijk in handen kregen ook alle DM’s van Geert Wilders (PVV) hebben kunnen lezen. Dat blijkt uit een officiële verklaring van Twitter. Geert Wilders wordt niet met naam genoemd maar aangezien het gaat om een ‘gekozen functionaris uit Nederland’, en aangezien Geert Wilders inderdaad slachtoffer was van de Twitterhack, kan dat niet missen. Het is onbekend of er überhaupt gevoelige informatie in de DM’s van Wilders staat aangezien hij zelf alleen zijn eigen katten Snoetje & Pluisje volgt op Twitter. Maar Wilders kan uiteraard wel zelf DM’s naar anderen hebben verzonden.

Wilders is niet de enige wiens DM’s door hackers konden worden ingezien. Ook van 35 andere andere prominente Twitter-accounts werden de DM’s ingezien. Twitter wil verder niet zeggen van wie precies de DM’s zijn ingezien.

Vorige week achterhaalde de NOS de Nederlandse hacker die op het account van Wilders inbrak. Volgens de anoniem gebleven hacker was het niet heel veel meer dan ‘een grap’, maar kon hij in het account van Wilders doordat een Amerikaanse hacker tijdens de aanval op de andere accounts de beveiliging wist uit te schakelen.