Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Ferd Grapperhaus

25-07-2020 09:31

Zomer 2020

 

Beste meneer Grapperhaus,

Ik begrijp dat Mark Rutte en Hugo de Jonge de leiding van het land op het gebied van corona hebben ‘afgeschaald’.

Het zijn niet langer de premier en de vice-premier die in charge zijn bij ‘de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog’, maar het duo Obese en Morbide Obese, in de personen van u, de minister van Justitie en Veiligheid, en Hubert Bruls, de burgemeester van Nijmegen.

Dat is, zeker nu het aantal coronabesmettingen oploopt en een blinde nog kan zien dat steeds minder mensen zich houden aan ‘de afspraken’ (handen wassen, drukte vermijden, afstand houden en thuis blijven bij klachten), uitermate verontrustend.

Zelf ben ik (in tegenstelling tot de Grande Dame van het columnisme) een simpele ziel.

Ik vind dat als de Nederlandse bevolking te dom of te eigenwijs is om zich aan die regels te houden, dat er moet worden ingegrepen.

Mondkapjes dus.

Ten eerste: een mondkapjesplicht is, nog makkelijker dan een gordelplicht in de auto of een helmplicht op de brommer, wél te handhaven (fijn voor de staatskas).

Ten tweede: mondkapjes bij andere mensen geven die domme Nederlanders die nu geen afstand houden of die juist wel de drukte opzoeken elke keer als ze ze in het straatbeeld zien een signaal. Namelijk de boodschap dat er ‘iets’ aan de hand is – waardoor die paar wél werkende hersencellen denken: “O ja, anderhalve meter!

Het is geen rocket science: die mondkapjesplicht gaat in Nederland binnenkort worden uitgebreid.

Sale/Zomerdeals 2020

Het is (zeker omdat de luchtvaart- en reislobby onbeperkte invoer van coronabesmettingen hebben weten te regelen) namelijk de enige manier om te voorkomen dat we ergens de komende maanden in een lockdown komen die veel erger is dan de vorige.

Mij is eerlijk gezegd niet uit te leggen waarom de vakantie van Mark Rutte en Hugo de Jonge, en van de Tweede Kamerleden die tussen maart en juni toch al doorbetaalde vakantie hadden, belangrijker is dan tíjdig ingrijpen.

Niet nóg een keer achter de feiten aanlopen, dat lijkt me prioriteit nummer 1.

En Chefsache.

Niet iets wat je kunt overlaten aan Obese en Morbide Obese.

Er is nog een persoonlijke reden waarom ik hoop dat jullie eens stoppen met dat gekut en dat verschuilen achter Jaap van Dissel-achtige gokverslaafden.

Ik zie een verontrustende stijging van het aantal deelnemers aan de Corona Wappies Bingo.

Het ‘5G’, ‘Schaap’, ‘Word wakker’, ‘Joris Demmink’, ‘Zelfstudie’, ‘Straling’, ‘Drinkwater’, ‘Big Pharma’, ‘Bill Gates’, ‘Banken’, ‘Doutzen’, ‘Politiestaat’, ‘Vrijheid’, ‘Slaper’, ‘Chemtrails’, ‘Fake news’, ‘Bilderberg’, ‘Vaccinatie’, ‘Dictatuur’, ‘Illuminatie’, ‘Jensen’, ‘Censuur’, ‘Dat heb op Facebook gestaan’ en ‘Griepje’ vliegt je overal op internet om de oren.

Tot mijn grote verdriet doen niet alleen erkende wappies daar aan mee, maar ook oud-schoolgenoten van mijn makker Bas Paternotte.

Zo komt het allemaal wel heel dichtbij.

Groet,

JanD

PS. Een voorspelbaar cadeautje voor u én een heel bijzonder cadeautje voor die Wilders-hater uit Nijmegen.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)