Getuige liquidatie steekt zich in brand voor gemeentehuis Oss en overlijdt

27-07-2020 11:18

Het gemeentehuis van Oss maandagochtend. (Screenshot BNDeStem)

De 54-jarige dakloze Arie den Dekker is maandag overleden nadat hij zichzelf in brand stak voor het stadhuis van Oss. Dat meldt BN De Stem. Hij legde in 2018 een getuigenis af over de liquidatie op de crimineel Peter Netten in Oss. In september 2018 werd daarom mogelijk wraak op hem genomen.

Toen brandde het huis dat hij van de gemeente huurde compleet uit nadat er een brandbom naar binnen was gegooid. Het huis werd daarna gesloopt en Den Dekker werd door justitie ter bescherming op verschillende plekken buiten Oss ondergebracht. Er kwam een getuigenbeschermingsprogramma, maar dat hield Den Dekker niet vol.

Hij praatte zijn mond voorbij op een camping waar hij was ondergebracht en vanaf dat moment wist niemand meer wat ze met hem aan moesten. Het getuigenbeschermingsprogramma stopte, een huis in Oss kreeg hij niet en hij voelde zich enorm in de steek gelaten, weet Omroep Brabant.

Den Dekker zei begin deze maand tegen NRC Handelsblad over zijn situatie:

“Ik sta er helemaal alleen voor. Dat vind ik echt ongelooflijk. Ik heb een harde les geleerd: gewoon je mond houden en niks meer melden bij de politie. Want ze hebben schijt aan je.”