Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Hubert Bruls

30-07-2020 09:31

Gezondheid

Beste meneer Bruls,

Allereerst mijn excuses.

Ik schreef gisteren dat u aan morbide obesitas lijdt.

Dat kan ik natuurlijk helemaal niet doen.

Als het kabinet aan het OMT zou vragen of u aan morbide obesitas lijdt, zou Jaap van Dissel van het RIVM over een dag of wat namens het OMT namelijk op zeker beweren dat op basis van literatuuronderzoek geen medisch bewijs is gevonden voor de stelling dat Hubert Bruls aan morbide obesitas lijdt. Ook al zouden alle Jaap van Dissels uit alle ons omringende landen zeggen dat u wel aan morbide obesitas lijdt, dan nog zou ‘onze’ Jaap zijn eigen koers varen. En het kabinet zou die koers blind volgen, want in het OMT zitten nou eenmaal de deskundigen en het kabinet volgt altijd de deskundigen.

Dus sorry dat ik zei dat u aan morbide obesitas lijdt.

Wellicht vertekenen de foto’s ook.

Dan kom ik nu terzake.

Nou ja, niet nadat ik heb gemeld dat ik het onbegrijpelijk vind dat dit land, nu Rutte en De Jonge hun vakantie belangrijker vinden dan aan het roer staan bij de bestrijding van de ergste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog, met ú komt als een soort tijdelijke Chef Coronabestrijding.

Ik bedoel: als je van je bevolking een bepaald gedisciplineerd gedrag vraagt (handen wassen, afstand houden, drukte vermijden), dan is het beter om dat door iemand met het onvermoeibare fysiek van Mark Rutte te laten doen, dan door een zwetende vetklep die nooit geleerd heeft om maat te houden als er pondjes in de buurt van zijn mondje kwamen.

Maar nu dan echt terzake.

Mondkapjes.

Ik zet het even op een rij.

Mondkapjes helpen niet volgens literatuuronderzoek (OMT).

Mondkapjes werken zelfs averechts, want dan nemen mensen die anderhalve meter niet meer in acht (u).

Er komt geen landelijke mondkapjesplicht (het kabinet).

Sale/Zomerdeals 2020

 

Ook als er geen medisch bewijs is dat mondkapjes helpen verspreiding van corona te voorkomen, dan nog kunnen ze helpen, omdat mensen zich dan bewust worden van het feit dat er iets is met een of ander virus (sommige voorzitters van de Veiligheidsregio’s).

Er mag lokaal of regionaal worden geëxperimenteerd met een mondkapjesplicht in de openbare ruimte (de voorzitters van de Veiligheidsregio’s).

Mensen die zich in die experimentele gebieden niet aan de mondkapjesplicht houden, krijgen een prent (u).

Heb ik het zo goed samengevat?

Zolang die DDR-wet van Hugo de Jonge niet door de Tweede Kamer is gejast kunnen burgemeesters, geruggesteund door het kabinet, in strijd met de Grondwet (volgens u gevaarlijke) kledingvoorschriften opleggen aan de bevolking en de bevolking bestraffen als ze niet knipmest?

Terwijl we allemaal weten dat die landelijke mondkapjesplicht er gewoon komt zodra Rutte en De Jonge klaar zijn met vakantie vieren en de IC’s weer beginnen vol te lopen,

Vermoedelijk heet het dan ‘een intelligente mondkapjesplicht’ – want anders staat het OMT van Jaap van Dissel wéér voor joker.

U sowieso.

Met die vette pens.

Groet,

JanD

PS. Ik heb weinig zin om één van de grote aanjagers van het politieke proces tegen Geert Wilders een cadeautje te geven, want dat was u. Maar het is nou eenmaal traditie aan het worden. Dus vooruit dan maar weer, iets nuttigs.

Ik hang om principiële redenen niet aan de subsidietiet. Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt doormaandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)