Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Sander Schimmelpenninck

31-07-2020 09:31

Sale/Zomerdeals 2020Sale/Zomerdeals 2020
Beste Sander,

Als je als man van 36 een meisje van 15 “de lekkerste” dochter uit een gezin noemt, is er wel een steekje aan je los.

Althans: in mijn wereld.

Ik weet niet hoe ze er in jouw wereld tegenaan kijken.

Geen idee of de hoofdredactie van de Volkskrant, de krant waar je columnist bent, jou gisteren een mailtje heeft gestuurd nadat je prinses Alexia (nummer twee in de lijn van troonopvolgers, by the way) in de podcast die je samen met de huisman van Kim Kötter maakt het predikaat “de lekkerste” had gegeven.

Geen idee ook of de uitgever van Quote, het blad waarvan je hoofdredacteur bent, je verzocht om je vandaag om 9.00 uur stipt op ‘kantoor’ te melden voor nadere uitleg. Hééft Quote eigenlijk wel een uitgever?

Wel een idee hoe WNL-baas Bert Huisjes reageerde, want die ken ik.

Bert zal je bellen om te zeggen dat het stormpje wel overwaait en dat je vandaag even niet moet twitteren. “Als het al een stormpje wordt, weetjewel”, zal-ie er achteraan zeggen.

Bert Huisjes heeft natuurlijk gelijk.

Dit wordt geen stormpje.

 

Al die media die een paar jaar geleden op basis van een roman van Thierry Baudet wisten hoe de schrijver persoonlijk over vrouwen denkt, zullen nu zwijgen.

De Volkskrant, want die wil de columnist die die krant op internet wekelijks de meeste clicks oplevert niet kwijt.

WNL, want dat krijgt lekker veel zendtijd en dus budget omdat het de presentatie van aardige ondernemersprogramma’s overlaat aan een man die net zo’n hekel heeft aan ‘het volk’ in het algemeen en FvD’ers in het bijzonder als NPO-baas Shula Rijxman zelf. Bovendien: de media-deskundige van WNL is tevens ‘chef online’ bij… Quote. Je bent zijn baas.

EO, Omroep Max, BNNVARA en Jeroen Pauw van producent TVBV, omdat ze met jou in het Op1-project zitten, waarvan WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes het opper-opperhoofd is.

Mensen die niet op social media zitten en die niet naar programma’s als RTL Boulevard kijken, zullen nooit weten dat jij, een volwassen man van 36, een meisje van 15 “de lekkerste” van drie meiden noemt.

Dat je een seksist bent.

Dat je niet alleen een ordinaire seksist bent, maar ook nog een efebofiel.

Zomer 2020Zomer 2020

Voor het geval je dat woord niet kent: een efebofiel is iemand die zich seksueel aangetrokken voelt tot minderjarigen vanaf 15 jaar.

Was Alexia een paar jaar jonger, dan was je een pedofiel.

Wel fijn, dat ze al 15 is.

Want bij ‘pedofiel’ denk ik altijd aan eenzame vieze mannen. Van die zolderkamerrukkers waarop mijn grote vriend Henk Bres altijd zo lekker kan schelden.

Bij Sander Cornelis graaf Schimmelpenninck, die voor een keurig mainstream medium als de Volkskrant en voor een nette staatsomroep als WNL werkt, past dat niet. Bij jou past een woord als ‘efebofiel’ veel beter.

Dat een oud vrouwtje in haar verzorgingsflat aan de thuishulp die donderdagavond haar luier komt verschonen vraagt: “Weet jij wie die leuke jongen op de televisie is die zo netjes praat?” En dat de thuishulp dan antwoordt: “Leuke jongen? Leuke jongen? Dat is een efebofiel!”

In mijn wereld heet zo iemand trouwens gewoon een ‘viespeuk’.

Dan snapt iedereen tenminste waar we het over hebben.

En verder vind ik dat je bij WNL (buiten ‘Op1’ dan) leuke programma’s maakt en mag ik graag je columns in de Volkskrant lezen, want je hebt een alleraardigst pennetje.

Kijk, zo ben ik dan ook wel weer, ouwe efebofiel van me ;-)

Groet,

JanD

PS. Cadeautje!

Ik hang om principiële redenen niet aan de subsidietiet. Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)