Binnenland

Nederlandse rechtsstaat in gevaar: “Advocaten lekken geheime informatie naar topcriminelen”

10-08-2020 10:32

Advocate Bénédicte Ficq (foto: DWDD)

Goenavund. Slecht nieuws voor de Nederlandse rechtsstaat: volgens het Openbaar Minsterie spelen advocaten geheime informatie door aan criminelen. Dat blijkt uit informatie die in handen is van de T & AD.

De T spreekt zelfs van advocaten “die als ’boodschappenjongens’ lijken te fungeren en door de criminele organisatie van Ridouan Taghi worden betaald.” De advocaten hebben zich dus tegen betaling voor karretje laten spannen van de meest gevreesde crimineel van Nederland.

Advocaten die worden genoemd zijn Khalid Kasem, bekend van (Peter R.) De Vries & Kasem, Yassine Bouchikhi en raadslieden van het kantoor van Bénédicte Ficq.

Kasem is/was een darling van het vaderlandse establishment, speelde succesvol mee in De Slimste Mens en bleek in mei een serieuze kandidaat te zijn om de opvolger van De Wereld Draait Door te presenteren.

De NPO houdt wel van bad boys, precies de naam van de criminele outfit waar Taghi deel van uitmaakte. Of de bijnaam van Kasems criminele broer Musa, die een rol zou hebben gespeeld in het lekken van geheime informatie waar Khalid toegang toe had.