Een superkrachtig antwoord op de destructie van onze beschaving door links

13-08-2020 16:58

De grootste overwinning van links is het volledig van tafel vegen van het christendom. De linkse dictators Stalin en Hitler waren daar bijna in geslaagd. Het werk werd afgemaakt door de West-Europese linkse beweging, achter het masker van de ‘Universele Rechten van de Mens’.

Rechts heeft niet de kracht om het gevaar van links af te wenden. Links breekt de westerse cultuur, moraal en sociale orde volledig af. Humanistisch en atheïstisch conservatief rechts beschikt niet over een coherente structuur en partij en ook niet over een leider die onze beschaving kan redden. Tijdens de Amerikaanse Eric Metaxas Radio Show van 23 juni, was de bekende Britse journalist Peter Hitchens hier heel pessimistisch over.

‘Voor de massa zal duidelijk worden tot welke puinhoop de ideologie van links leidt’

Het is in deze bijdrage niet mijn bedoeling humanisten en atheïsten te overtuigen van de waarde van het christendom voor onze beschaving. Atheïsme zie ik trouwens als een noodzakelijke fase om tot een volwassen levensvisie te komen. Hier wil ik de vraag beantwoorden hoe een superkrachtig antwoord gegeven kan worden op de afbraak van onze Europese beschaving door links. De kans ligt namelijk voor het grijpen, dankzij alle dreigingen waarmee we nu te maken hebben en die op ons afkomen. Voor de massa zal duidelijk worden tot welke puinhoop de ideologie van links leidt. Het krankzinnig idee van de multiculturele samenleving zal ooit in de geschiedenisboeken het ‘Tijdperk van de Westerse Waanzin’ genoemd worden. China, India en Japan hebben hier geen last van en zullen hun beschaving van vele duizenden jaren rustig kunnen vervolgen.

Het paradoxale is dat links het goed bedoelt. Gelijkheid en diversiteit vormen de heersende ideologie die het christendom heeft vervangen. Zoals iedereen weet zijn mensen niet gelijk. Er zijn bijvoorbeeld dommeriken en slimmeriken. En geen mens is identiek aan een andere. Diversiteit is mooi, maar tijdens de coronapandemie lijkt het toch beter de grenzen te sluiten voor wie ons kan besmetten.

De coronapandemie biedt een mooi inkijkje in de revolutionaire tijden die nu op gang zijn gekomen. Er is een overreactie van de politiek. Er wordt onder de bevolking constante paniek en angst gevoed. De pandemie wordt voorgesteld als iets waardoor we allemaal zullen doodgaan als er geen drastische maatregelen worden genomen. Die maatregelen brengen enorm veel schade toe, niet alleen op economisch gebied, maar ook in de geesten van de mensen. Het is nog gissen naar de psychosociale gevolgen op de langere termijn. De jeugd is nu al de dupe van tekort aan onderwijs. Angst en paniek zijn geen goede raadgevers en belemmeren de mensen om rationeel te denken.

De pandemie staat trouwens niet alleen. De klimaatbeweging blijft doorsudderen en zal beslist opnieuw opflakkeren. Black Lives Matter zal bij een nieuw incident in alle hevigheid losbarsten. Populistische groepen staan elkaar naar het leven. De polarisatie in de politiek is in de meeste westerse landen sterk toegenomen, naast een versplintering van het politieke landschap waardoor een efficiënt beleid moeilijk wordt. Het lijkt voor de hand te liggen dat er een verband is tussen al die opduikende vormen van opstandigheid. De mensen voelen aan dat er iets op handen is.

Om de zwakte van rechts aan te tonen, haalt Hitchens het voorbeeld aan van Boris Johnson. Volgens hem leidt Johnson een regering van teenagers die niet in staat zijn ordelijk te denken en zorgvuldig te kiezen tussen de mogelijke alternatieven. Tijdens de coronapandemie spelen ze paniekvoetbal. Ze kunnen geen fouten erkennen en leren niet van hun fouten. Boris Johnson is een goed acteur, komt charismatisch over, maar mist de kwaliteiten om het land te leiden. Is er in de andere Europese landen een verschil? Zien we soms geen puberaal gedrag bij onze bekvechtende politici?

Door het gebrek aan leiderschap zal bij de bevolking meer en meer het besef groeien dat de veiligheid en voorspoed op het spel staan. Het failliet van het door de linkse ideologie geïnspireerde politieke beleid van de afgelopen decennia zal hard aankomen. De geschiedenis leert dat als de regering faalt in het in stand houden van de basisvoorwaarden voor de samenleving de revolutie voor de deur staat. De coronapandemie brengt dit moment naderbij. De westerse regeringen verliezen de grip op de situatie.

Hierboven pleitte ik voor een superkrachtig antwoord op de destructie van onze beschaving door links. Drie prioriteiten kunnen als voorbeeld dienen. Het eerste betreft de instantie die over onze veiligheid moet waken. In de Verenigde Staten wil links ‘defund the police‘. Hier is dat al min of meer het geval bij de politiemensen die als maatschappelijk werkers moeten optreden. Tweede voorbeeld is de macht van nationale en Europese rechtbanken, die bijvoorbeeld wat betreft het klimaat- en immigratiebeleid de plaats innemen van de parlementen en de regering. Ten derde is er het diversiteitsbeginsel dat verhindert de islam te zien als een imperialistische ideologie die zich met geweld wil opdringen; iets wat we al meer dan duizend jaar weten en daar zal GroenLinks niets aan veranderen. De laatste staatsmannen die voor het christendom durfden op te komen, Churchill en De Gaulle, hebben hier in de krachtigste termen voor gewaarschuwd. Zij zouden de massale en permanente immigratie nooit toegestaan hebben. Ik zie de aanwezigheid van miljoenen moslims in Europa als een meevaller, want met absolute zekerheid kan voorspeld worden dat de hel van Libanon zich hier zal herhalen. Het volk moet zich dan wel verzetten. Uiteindelijk zal blijken dat de massa-immigratie de ontwikkeling van islamitische landen en zwart Afrika heeft belemmerd. Rechts zal in deze eeuw, samen met de talloze moslims en zwarten van goede wil, vrede, welzijn en welvaart brengen in die landen.

Wat is dan dat superkrachtige antwoord? De grondwet van de Verenigde Staten begint met ‘We the people‘. Het volk, dat is de grondwet. Zowel Europa als de VS bevinden zich nu in een existentiële crisis. De politie ondervindt elke dag aan den lijve wat er fout gaat in onze samenleving. Vanuit die hoek verwacht ik een staatsgreep, in de eerste plaats in Frankrijk, om orde op zaken te stellen. De macht van de parlementen moet worden hersteld. Dit zal automatisch volgen als rechts de absolute meerderheid zal behalen. ‘We the people‘ zullen met ons stemgedrag dit realiseren, want de ogen van de burgers gaan open.

Wat de massa-immigratie betreft valt te verwachten dat radicale economische ingrepen (bijvoorbeeld om de opwarming van de aarde tegen te gaan) een terugkeer naar de landen van herkomst spontaan op gang zal brengen. Dit laatste zal velen nog onwaarschijnlijk lijken, maar elke revolutionaire verandering overviel ons tot grote verrassing van de massa.

Kortom, ik ben optimistisch. Aan corona, aan BLM, aan de economische turbulentie en aan andere chaos veroorzakende gebeurtenissen zullen we te danken hebben dat we de waanzin van links definitief achter ons laten. In Rusland is dat al min of meer gelukt en de orthodoxe kerk krijgt daar de plaats die haar toekomt.