Binnenland

Rellen in ‘afvoerputje van Den Haag’ Schilderswijk: ‘Het waren allemaal Turken en Marokkanen’

13-08-2020 19:30

“„Ze trokken mensen uit de auto, gooiden water naar binnen. Niet bij meisjes met hoofddoekjes, want het waren allemaal Turken en Marokkanen. Nee, bij Hollanders, Surinamers”, vertelt een buurtbewoner, die de schade opneemt aan zijn auto. Er zit een fiks gat in de motorkap, en krassen op de hele zijkant. „En aan de achterzijde van mijn huis hebben ze de ruiten ingegooid.”

Ze trokken de stoeptegels eruit, braken die in stukken. Daar gooiden ze mee. Ook naar fietsers.”

Ze zijn wat gewend in de Schilderswijk. Een ondernemer noemt de wijk ’het afvoerputje van Den Haag’. Regelmatig is er gedoe, of erger. Er mogen dan stappen voorwaarts zijn gezet op het gebied van criminaliteit, ze zijn er nog niet. Met name jongeren maken het bont. Jeugdhonken worden even makkelijk in brand gestoken als leeggeroofd, klinkt het.”

Aha. Dus de ”’jongeren”’ die de Haagse Schilderswijk kapot relden zijn ‘Turken en Marokkanen’. Nou, dat zal voor iedereen wel als een verrassing komen hè?

Apart wel dat je er een getuigenverslag in de Telegraaf voor nodig hebt om te bevestigen wat iedereen al lang (een jaar of 30 ofzo) weet.