Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Mohammed Riani

16-08-2020 09:31

Zomer 2020

 

Meneer Riani,

Of moet ik Aboe Aicha zeggen?

Ik zag dat u tussen het inzamelen van geld voor de ex-directeur van het omstreden Haga Lyceum en het bepleiten van de doodstraf voor ‘ongelovigen’ in een islamitisch haatklasje ook nog tijd had om een berichtje op Facebook te plempen.

Dit naar aanleiding van de boze reacties op de straatfeestjes die “jongeren” nu al enkele avonden achter elkaar in steden als Den Haag en Utrecht houden.

Want u bent het helemáál niet eens met jongerenwerkers die het uit de hand lopen van die partijtjes wijten aan het feit dat de “jongeren” zich vervelen en hun school zo missen en daarom de politie maar gaan bekogelen en wijkcentra in de fik steken.

U ziet een heel andere oorzaak voor dat randdebielengedrag van uw jonge broeders.

En wel deze: “Onze jongeren worden in Nederland al decennialang uitgesloten van de maatschappij. Op werk bijna geen kansen. Op school moet je dubbel je best doen, terwijl je 100 keer slimmer bent dan henk en ingrid die ongehinderd naar het VWO kunnen gaan. Je scoort 5 doelpunten per wedstrijd en je krijgt bijna geen kans bij het eerste elftal. Je wordt 5 keer per dag gefouilleerd en 10 keer in de avond staande gehouden om te blazen, en als je de agent vraagt waarom je staande bent gehouden, dan krijg je een knie in je nek. En als je dan een keer de moskee bezoekt, dan ben je een potentiële terrorist. En maar afvragen waarom ONZE jongeren zich soms misdragen.”

Ja, zo kun je het natuurlijk ook bekijken.

Jullie “jongeren” kunnen geen baan als Tweede Kamerlid krijgen.

Jullie “jongeren” mogen ondanks een IQ van 10.000 (vooropgesteld dat Henk en Ingrid de 100 halen) niet naar het vwo.

Jullie “jongeren” kunnen niet via Ajax een transfer naar Chelsea verdienen.

Jullie “jongeren” hebben allemaal krassen op hun schoudertasjes omdat die op de grond lazeren als agenten ze tien keer per avond de George Floyd-behandeling geven.

Ik mijmerde vervolgens een beetje over wat ik zou doen als ik zo’n leven had.

 

Maar ik bedacht me ook: voor ik die Aboe Aicha op z’n mooie blauwe ogen geloof, wil ik weleens bewíjs zien van zijn stellingen. Pic’s or it didn’t happen, nietwaar.

En verdomd!

In no time vond ik een filmpje waarin de politie talentvolle islamitische voetballertjes en brave moslim-studentes zonder enige reden tegen de grond aan het knuppelen was.

Kijk maar:

 

Tja.

Da’s inderdaad niet mis.

Wat denken die politiemensen wel dat ze zijn? Dat het geweldmonopolie bij de staat ligt ofzo? Dat zij zomaar het straatfeestje van de volgelingen van de grote Aboe Aicha mogen verstoren?

Voor de sharia-rechtbank met dat tuig!

Stenigen dat zootje!

Kop eraf!

En als er homo’s tussen zitten (in de taal van jullie “jongeren”: “kk homo’s” van “hoerenmoeders”): van de hoogste flat ermee!

Toch?

Groet,

JanD

PS. Ik heb een alleraardigst cadeautje voor u gevonden. Zo ben ik dan ook wel weer.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)