Binnenland

NRC: ”’jongeren”’ worden etnisch geprofileerd en zijn extra zielig – een bloemlezing

18-08-2020 09:59

© Pixabay

Wegkijkkrant NRC kijkt weer eens op ongelooflijke wijze weg. Ook na decennia van laf en slap beleid tegen ”’jongeren”’ zoekt NRC de schuld nog altijd bij de politie en Nederland en brave burgers, niet bij de ”’jongeren”’ en hun ouders die met de rug naar Nederland staan.

Hieronder een bloemlezing uit het commentaar, of een masterclass wegkijken, zo u wilt.

“De etnisch geprofileerde jeugd loopt in zo’n ontevreden, overspannen zomer tegen extra beperkingen op. Discriminatie, weinig te besteden, snel negatief aangekeken, weinig collectieve voorzieningen. Dan kan een politiebusje als geroepen komen, als symbool. Tel daarbij het stigmatiserende en versterkende effect van de mediabelangstelling bij op, plus de onderlinge uitlokking via sociale media. Dan leiden rellen dus tot rellen.

Zulke ‘chaosrellen’ zijn ook een uiting van wat er in hedendaags, door en door gecontroleerd Nederland rond Oud en Nieuw pleegt te gebeuren, bij gespannen voetbalduels of rond politieke demonstraties. Een gelegenheid om te knokken, waar overigens vrijwel uitsluitend jonge mannen behoefte aan hebben.

Dat is dan ook al decennia wat er pleegt te gebeuren – alle publieke onrust erover is conjunctureel. Er is niet meer aan te doen dan tijdig signaleren, indammen of dempen. En natuurlijk de individuele relschopper snel oppakken en afstraffen. Aan pak- en strafkans valt nog wel wat te verbeteren. Daarnaast: meer sociale cohesie en gelijke kansen. Huisvesting, arbeid, onderwijs, inkomen. En voor volgend jaar: een vaccin en dus meer vrijheid. Wat iedereen graag wil.”

Zoals u weet, komen NRC-medewerkers niet buiten. Daar zijn mensen met andere mening en vullis dat geen GroenLinks of D66 stemt. Die moet je negeren. Dat leidt we tot hilarische reacties.

https://twitter.com/Six8Ninety/status/1295451056290304000?s=20

Als bestuurders weer eens belastinggeld stukslaan op een buurthuis, wordt dat onmiddellijk in brand gestoken.

Hup NRC, blijf die brave burgers aanpakken en wereldvreemde excuusjes verzinnen voor ”’jongeren”’.