Binnenland

Jongerenwatch – Berovingen en zwaargewonden in gezellig en sfeervol Enschede

24-08-2020 11:15

Feest in Enschede doordat een ‘groep mannen’ rooft en verwondt als beesten.

Incident #1:

De politie zoekt getuigen van een zware mishandeling in de nacht van zaterdag op zondag in het centrum van Enschede. Daarbij werd een 26-jarige man uit Enschede ernstig mishandeld.

Rond 01.45 uur werden agenten aangesproken door een getuige dat een man zojuist was mishandeld door vier andere mannen op de Haverstraatpassage. Toen agenten ter plaatse kwamen verleenden omstanders eerste hulp aan het slachtoffer. Daarna is het slachtoffer in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Er is geen signalement van de daders.

Incident #2:

De politie zoekt getuigen van een beroving en mishandeling in de nacht van zaterdag op zondag in het centrum van Enschede. Daarbij is een 28-jarige man uit Hengelo gewond geraakt. De politie doet onderzoek naar het incident en vraagt getuigen zich te melden.

Rond 02.15 uur stond de man in een rij voor een uitgaansgelegenheid aan de Bolwerkstraat toen hij door meerdere mannen uit de rij werd gehaald en mee werd genomen tot bij het theater aan de Wenninkgaarde. Daar is de man mishandeld en beroofd en kreeg hij een bijtende vloeistof in zijn gezicht. De man weet op een gegeven moment te ontkomen en meldt zich niet veel later bij het politiebureau. Daar is hij behandeld aan zijn verwondingen.

Er is een 22-jarig man aangehouden en zijn betrokkenheid wordt onderzocht. De politie is nog op zoek naar de andere verdachten. Ook van hen ontbreekt het signalement.

Zoeken dus! Naar niemand in het bijzonder.