Politiek

Autistisch Delfzijlster GroenLinks-raadslid stapt op omdat hij zich gediscrimineerd voelt

25-08-2020 21:01

Het huidige Delfzijlster GroenLinks-raadslid Tim Haan stapt uit de partij omdat hij naar eigen zeggen gediscrimineerd wordt om zijn autisme. Dat meldt RTV Noord dinsdag. Aanleiding voor de ruzie is zijn vierde plek op de kandidatenlijst voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen in november. GroenLinks heeft op dit moment één zetel in Delfzijl en twee in Loppersum. Haan hoopte op een tweede of derde plaats op de lijst, maar moest genoegen nemen met plek vier. Volgens Haan is hij op deze plaats gezet vanwege zijn autisme.

Haan is dusdanig boos op de partij dat hij zijn lidmaatschap van GroenLinks heeft opgezegd. Hij wil als onafhankelijk raadslid verder.

“Voor mij is inclusiviteit één van de dingen waarom ik bij GroenLinks zit, dat ik niet word beoordeeld op mijn beperking. Ik had wel door willen gaan, heel graag zelfs, maar voor mij is het vertrouwen tussen mij en het bestuur kapot.”

De verkiezingen voor de gemeenteraad van Eemsdelta zijn op 18 november. De partijen moeten voor 5 oktober de kandidatenlijsten inleveren. De nieuwe gemeente Eemsdelta is een fusie van Delfzijl, Appingedam en Loppersum en start op 1 januari 2021.

Lees ook – Kathalijne Buitenweg (GroenLinks) vindt het na één termijn in de Tweede Kamer wel welletjes