Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan de Nederlandse politietop

25-08-2020 14:29

PVV-leider Geert Wilders in de rechtbank. (Screenshot NOS)
Zomer 2020

 

Beste politieleiding,

Als je niet wilt dat mensen in complotten geloven, moet je zorgen dat er geen complotten zijn.

Als je wilt dat mensen vertrouwen hebben in de politie, moet je betrouwbaar zijn.

Jullie hebben, alweer zes jaar geleden, meegewerkt aan een complot en je onbetrouwbaarheid bewezen.

Ik heb het natuurlijk over het ‘Minder, minder, minder’-proces tegen Geert Wilders, waarin de PVV-leider gisteren het laatste woord kreeg.

Dat politieke proces waarvan de Nijmeegse burgemeester en voorzitter van het landelijke Veiligheidsberaad Hubert Bruls (CDA) een van de aanjagers was en waarin de politietop zich via Justitie-minister Ivo Opstelten (VVD) voor het karretje van Wilders grootste politieke rivaal Mark Rutte liet spannen.

Het is goed dat Wilders gisteren de politiemedewerker opvoerde die (onder pseudoniem) in een ingezonden brief in het Algemeen Dagblad klip en klaar duidelijk maakte dat sprake was van een complot tegen Wilders en dat de politietop zich liet gebruiken door politici die Wilders wilden breken.

Dus zelfs als de mensen die aangifte kwamen doen tegen Wilders geen flauw idee hadden wat ze eigenlijk kwamen doen, kregen ze het voorbedrukte aangifteformulier (voor de duizendste keer: WTF?) voor hun neus geduwd met het verzoek om te tekenen bij het kruisje. En politiemedewerkers die vonden dat dit nepaangiftes waren, moesten niet zeiken, want: opdracht van hogerhand.

Zei ik ‘politiek proces’?

Alleen maar omdat ik geen zin heb om ten behoeve van een Godwin op te zoeken hoe in de Tweede Wereldoorlog ‘foute’ politiemensen werden genoemd.

Een politietop die haar onder ambtseed werkende mensen verplicht om geënsceneerde aangiftes op te nemen, is niet alleen fout, maar is ook ronduit geváárlijk.

Gezondheid

 

Net als trouwens die opruiende burgemeester van Nijmegen die in de coronacrisis op jacht is naar ongebreidelde macht. Die met straffe hand allerlei gedragsveranderingen aan de bevolking wil opleggen, maar zichzelf nog altijd de risicogroepen in vreet.

Om deze treurige constatering toch maar luchtig af te sluiten, heb ik nog een geinig weetje.

Weten jullie dat Ilse Bruls haar man heeft verboden familiezakken chips te kopen? Hij mag alleen nog Pringles, omdat die, zeker voor iemand met zulke worstvingers, veel lastiger de weg van verpakking naar mond vinden.

Geen grap!

Net als het geen grap is dat jullie éigenlijk (spreekwoordelijk) aan de hoogste boom moeten voor jullie medewerking aan dat politieke proces tegen Wilders.

Ik kan slechts hopen dat het Gerechtshof deze misdaad op passende wijze bestraft.

Met vrijspraak voor Wilders.

Groet,

JanD

PS. Ik heb een leerzaam cadeautje voor jullie gevonden.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)