Politiek

Doomsdaywatch – Coronabesmettingen nemen af, ziekenhuisopnamen toe

25-08-2020 14:14

Het RIVM deelt mede – Er zijn 3.588 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Dat zijn 425 meldingen minder dan het aantal meldingen van vorige week. De meeste meldingen van nieuwe vastgestelde besmettingen komen net als vorige week uit de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Noord-Brabant. In Zuid-Holland is een lichte daling zichtbaar in het aantal nieuwe besmettingen. In Noord-Holland en Noord-Brabant is het aantal nieuwe besmettingen per dag nagenoeg gelijk gebleven.

Het aantal meldingen van ziekenhuisopnames voor COVID-19 steeg de afgelopen week opnieuw. In de week van 19 tot en met 25 augustus zijn 84 mensen gemeld die vanwege COVID-19 opgenomen zijn in het ziekenhuis. Dat zijn er 34 meer dan de week daarvoor.

In de afgelopen week zijn er 26 patienten vanwege COVID-19 opgenomen op de Intensive Care, ten opzichte van 28 IC intensive care -opnames in de week daarvoor meldt Stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie). In de afgelopen week zijn 32 overleden COVID-19 patiënten gemeld. Dat is een stijging van 16 overlijdens in vergelijking met de week daarvoor. Deze gemelde patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen week overleden.