Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Hugo de Jonge

27-08-2020 09:31

Zomer 2020

 

Meneer De Jonge,

Je hebt overwinningen en je hebt overwinningen.

De overwinning die u gisteren behaalde, is er eentje van de buitencategorie.

Uw concurrent in de strijd om het lijsttrekkerschap van het CDA, Pieter Omtzigt, voerde de afgelopen weken twee campagnes.

De eerste campagne was voor iedere Nederlander zichtbaar. Hij hield van het CDA, hij zei niet dat er gefraudeerd was bij de lijsttrekkersverkiezing, hij had alle vertrouwen in de integriteit van alle betrokkenen en vertrouwen in de techniek, hij wilde alleen een béétje meer weten over de hele gang van zaken.

Daarbij werd hij geholpen door ‘iemand’ die dagblad Trouw (direct of indirect) meldde dat Ayfer Koç, ook wel bekend als ‘mevrouw Omtzigt’, op Pieter Omtzigt had gestemd, maar een bedankje kreeg voor haar stem op ú.

Wie die ‘iemand’ was, weet iedere journalist die de afgelopen jaren met Pieter Omtzigt te maken heeft gehad: Pieter Omtzigt.

Want dat was de tweede campagne die hij voerde: het belrondje. Naast het officiële ‘ik wil alleen maar wat informatie’-verzoek zette Omtzigt mensen uit zijn brede netwerk van journalisten en opiniemakers aan het werk door ze duidelijk te maken dat hij geen enkel vertrouwen had in de wijze waarop de lijsttrekkersverkiezing was verlopen, in de techniek en/of in de mensen.

Zo doet-ie dat al jaren – en ik hoef u vast niet uit te leggen hoe ik dat weet.

Gezondheid

 

Soms is die tactiek van Pieter Omtzigt goed voor mensen in het land. Denk aan de toeslagenaffaire bij de Belastingdienst, die door een innige samenwerking tussen Omtzigt en RTL Nieuws en… Trouw duizenden etnisch geprofileerde ouders alsnog genoegdoening gaat opleveren, ooit.

Deze keer had Omtzigts tactiek als doel om u het lijsttrekkerschap afhandig te maken en zelf alsnog lijsttrekker te worden. Oók in het landsbelang, vind ik althans, maar vooral in het belang van Pieter Omtzigt zelf.

En wat blijkt nu uit extern onderzoek dat inmiddels door Pieter Omtzigt van een stempel ‘goedgekeurd’ is voorzien?

Niet de techneuten hebben een fout gemaakt. Niet het CDA-bestuur heeft fraude gepleegd. Niet de notaris was een prutser. Nee, mevrouw Omtzigt heeft wel degelijk op u gestemd.

U bent nu de onbetwiste lijsttrekker van het CDA.

En Pieter Omtzigt zal zich elke avond dat hij in Enschede in bed stapt realiseren dat de vrouw naast hem hem de grootste afgang uit zijn politieke carrière bezorgde.

Pijnlijker voor Omtzigt wordt het niet.

En lekkerder voor u ook niet.

Groet,

JanD

PS. Misschien kunt u als zoenoffer een klein cadeautje naar de Omtzigtjes sturen?

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)