Binnenland

Lieve StadWatch – Weer kogelregen in kneiterlinks Amsterdam waar preventief fouilleren verboten is

27-08-2020 09:08

Weer is het raak in de Lieve Stad van Hoop. Het lijkt wel of er vrijwel dagelijks geschoten en gestoken wordt in de hoofstad van het land dat zich totaal niet meer in Amsterdam herkent. Links wegkijkbeleid leidt tot geweld en doden. Steeds maar weer.

Nu weer in de Bijlmer in Amsterdam Zuid-Oost. Er is een kogelregen afgevuurd op een woning aan de Nieuwersluishof. De afgelopen dagen leek Amsterdam sowieso een schiettent. In minder dan 24 uur werd twee twee keer geschoten *in dezelfde straat*.

Amsterdam wordt geteisterd door vuurwapengeweld. De Amsterdamse politie meldde dat het aantal minderjarige verdachten bij wapenincidenten de afgelopen drie jaar met 50 procent is gestegen, maar het linkse college heeft burgemeester Halsema (GroenLinks) onder druk gezet om toch niet preventief te fouilleren. Halsema (GroenLinks) staat niet boven de partijen, want zij kan preventief fouilleren invoeren, maar luistert liever naar de linkse partijen in de Amsterdamse Gemeenteraad.

Update: slachtoffer is moeder Danzel S.

Het Parool meldt:

Op de Nieuwersluishof in Zuidoost is in de nacht van woensdag op donderdag de woning van de moeder van Danzel S., beter bekend als rapper Bigidagoe, beschoten. Dat bevestigen meerdere bronnen. De rapper raakte dinsdagmiddag zelf gewond bij een schietpartij in de Vechtstraat in Zuid.