Binnenland

Quinsy Gario wil voor BIJ1 Tweede Kamer in

04-09-2020 14:29

Anti-Zwarte Piet-activist, subsidieslurper en all round aandachtsdrammer Quinsy Gario staat onder Sylvana Simons op nummer 2 op de concept kieslijst van de politieke partij BIJ1. Dit meldt het Parool.

Op 31 oktober houdt BIJ1 een algemene ledenvergadering waarin de kandidatuur van Quinsy Gario zal worden besproken. In de uitnodiging voor die ledenvergadering motiveert Gario zijn kandidatuur alvast:

“Er worden plannen bedacht vanuit schaarste terwijl dit kabinet gulle giften doet aan sectoren en bedrijven met goede lobbyisten. Ik denk dat we daar niet alleen een stokje voor moeten steken maar ook moeten laten zien dat het anders kan.”

De leden van BIJ1 zullen nog wel voor deze nummer 2-positie van Gario moeten stemmen. Verder staan onder anderen Rebekka Timmer, Yvette Luhrs en Daryll Ricardo Landbrug op de concept-kieslijst.

Of het BIJ1 überhaupt gaat lukken in de Kamer te komen is nog maar de vraag. Bij de vorige verkiezingen lukte het Sylvana Simons nog geeneens om een magere 30.000 stemmen te verzamelen, bij lange na niet genoeg voor een zetel, laat staan meerdere zetels.

Het verkiezingsprogramma van BIJ1 is, uiteraard, even hilarisch als hallucinant. Het Parool serveert de linkse krenten uit de marxistische BIJ1-pap:

“In het concept-verkiezingsprogramma bepleit Bij1 onder meer een coronataks van vijf procent op vermogens groter dan drie miljoen euro, ook moeten zorgverzekeraars het veld ruimen ten gunste van een nationaal zorgfonds, en worden alle OV-bedrijven genationaliseerd zodat de overheid gratis openbaar vervoer kan aanbieden.”

 

TPO.nl/ok