Binnenland

Racisten opgelet! Facebook heeft tientallen zwartepietenpagina’s met duizenden volgers verwijderd

04-09-2020 09:11

Een deugend zwart vlak.

De Grote Zuivering is hier! Facebook – een Amerikaans bedrijf waar miljoenen Nederlanders een account hebben omdat ze graag foto’s delen van komkommers, (klein)kinderen en slecht geprepareerde pasta – is klaar met ons vaderlandsche racisme. Linkse politieke partijen en geleerden zeggen het al tijden: Nederlanders zijn intens racistisch, dus heropvoeding is nodig. Liefst met hulp van woke kapitalisme.

Uit een inventarisatie van Nu.nl blijkt dat Facebook de grootste groepen en pagina’s voor Nederlandse racisten reeds heeft opgeruimd. Grote pro-zwartepietencongregaties zijn verwijderd. Facebook kondigde deze stap richting de goede kant van de geschiedenis een paar weken geleden al aan.

Via de wokevogels van Nu.nl:

Pagina’s zoals Zwarte Piet liefhebbers (ruim 52.2 duizend likes), Actiegroep Pro Zwarte Piet (44,6 duizend likes) en Red Zwarte Piet (30 duizend likes) zijn van het sociale netwerk verdwenen. Mensen die de pagina’s willen bezoeken krijgen een melding dat de inhoud niet beschikbaar is. Ook andere pagina’s die meer dan tienduizend likes hadden en Zwarte Piet toonden, zijn nu onbereikbaar. Hetzelfde geldt voor groepen.

Mooi! Opgeruimd staat netjes! Benieuwd wanneer Facebook politieke partijen terecht van Facebook verwijdert en sowieso eens wat meer gaat bepalen wat Nederlanders wel en en niet zien. Facebook weet immers beter wat racistisch is dan de gemiddelde uneducated Nederlander.

TPO.NL/OK