Binnenland

Amsterdamse demonstranten stomverbaasd en in tranen dat politie ingrijpt – “Ik dacht dat de politie aardig zou zijn”

07-09-2020 15:57

Amsterdamse demonstranten – het lijkt haast een pleonasme – willen tegenhouden dat er bedrijfspanden worden gebouwd in een stad met een krankzinnig vastgoedtekort. Het plan is namelijk om te bouwen op een stuk grond waar ooit keuterboertjes rondliepen en armoede moet je vieren, ofzo.

Er worden wél bedrijven gebouwd, maar desalniettemin werd er vurig gedemonstreerd met liederen door de geharde en genderneutrale stoottroepen van GroenLinks, ofzo. Een van de dames/heren/vreers werd daarbij door een agent aan de kant geduwd omdat er mensen en materieel zijn die wel werken.

Het resultaat: huilen voor de camera van AT5. Want de politie moest aardig zijn, ofzo.

AT5:

Ze stonden daar met z’n drieën nog met hoge stem te zingen ‘we shall not be moved’, maar de werkelijkheid was toch anders. Een demonstrant werd bij de Lutkemeerpolder omver geduwd door een agent, zodat een tractor er langs kon rijden. ‘Ik dacht dat politie in Amsterdam aardig zou zijn.’

Omwonenden van de Lutkemeerpolder in Nieuw-West proberen bouwers te hinderen om vandaag aan voorbereidende werkzaamheden voor woningbouw te beginnen. Ze willen koste wat het kost het natuurgebied in Nieuw-West met het laatste stukje historische landbouwgrond van Amsterdam behouden.

Dit was uw dagelijkse update uit de Lieve Stad van Hoop, eveneens bekend als GroenLinks-hel. Tot de volgende schietpartij.