Binnenland

OEI! Alweer een BN’er die niet bukt voor de linkse horden die hem racist noemen

10-09-2020 09:32

Barend van Deelen kan nooit meer werken voor de overheid, het onderwijs, de NPO, het subsidiecircuit en ga zo maar door. Want Barend van Deelen, dj van Radio 538, heeft gezegd dat hij de teksten van een Zuid-Koreaans k-popgroep niet goed kon verstaan. Hij vond dat het Engels niet zo goed werd ge-ar-ti-cu-leerd.

Dus moet dj Barend he-le-maal kapot. Op Twitter, waar de linkse horden groot zijn, werd in verschillende talen opgeroepen meneer Van Deelen én Radio 538 te cancellen. #538isCancelledParty was uren en uren trending.

Gelukkig is dj Barend voorlopig niet bang en loopt hij leeg bij de T:

Als er één ding is, wat hier racistisch aan was – wat ik net heb gezegd – dan ga je morgenavond, morgenmiddag of nú naar het politiebureau. Dan doe je aangifte van racisme en dan praten we verder. Maar niet dit domme gelul. Ik word zo moe van dit gezeik, de hele tijd. Wat was hier racistisch aan, dan? Het feit dat ik zeg ’oké, hij zingt Engels, Koreaans en ik kan het niet heel goed verstaan’, is dat racistisch? Wat een gelul. Sorry dat ik zo boos word, maar ik zie hier allerlei kids in de appbox, van twaalf, dertien jaar met: ’Oh, racisme, racisme…’ Hier was niets racistisch aan!”

Zou er ineens iets anders in het water zitten bij die mediatypes? Gisteren waagde Tim Hofman het ook al om *niet* zijn handen stuk te klappen voor meer, meer, meer islamkennis. Raar.

TPO.NL/OK