Binnenland

Zijn er wel genoeg kinderen om mee te deugen in Moria?

11-09-2020 10:12

Screenshot NOS/NPO.

Nadat asielzoekers hun eigen kamp op Lesbos in de fik staken, de brandweer hinderden en de linkse horden vervolgens iedereen aanvielen die stelde dat dit het geval was, bukte politiek Den Haag zoals altijd. Er gaan asielzoekers opgehaald worden uit Moria en om het politiek verkoopbaar te maken, wil het kabinet op zijn minst een contingent kinderen.

Nu stelde het Parool echt voor het eerst in járen een niet vooringenomen linkse vraag: hoeveel kinderen zijn er nu helemaal in Moria? Het antwoord liegt er niet om:

EKKA, het Griekse Nationale Centrum voor Sociale Solidariteit, dat ook door Unicef wordt geraadpleegd, heeft wat meer cijfers over het totaal aantal alleenreizende minderjarige migranten in heel Griekenland. Dat waren er in april van dit jaar ruim 5200. Meer cijfers van EKKA: 93 procent die minderjarigen is jongen, 7 procent meisje. En: 8,7 procent is jonger dan 14 jaar. Wie dat percentage doorrekent op de vierhonderd minderjarigen die vanaf Lesbos zijn overgevlogen, komt aan 35 kinderen onder de 14. Dat zijn er dus alleen al minder dan de 50 die Nederland heeft aangeboden over te nemen van de Grieken.

Waarvan akte.

(Mooi ook hè, dat dochters massaal worden achtergelaten in landvanherkomstië? Lekker Westers! Lekker apotheeks! Lekker architectonisch!)

TPO.NL/OK