Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Clarice Gargard

15-09-2020 09:31

Bol.com Algemeen

 

Beste Clarice,

Ik las gisteren bij La Belleman wat mensen allemaal op Facebook schreven toen jij twee jaar geleden live filmde bij een demonstratie van jouw collega-activisten van Kick Out Zwarte Piet.

Eerlijk gezegd zag ik er het zoveelste bewijs in dat het een slecht idee is als  broers en zussen besluiten om met elkaar een kindje te maken.

De 29-jarige Melissa G. uit Arnhem schreef “Bom erop”.

De 23-jarige Douwe de J. uit Liessel schreef: “Zweep erover” en “Allemaal tong afsnijden”.

De 29-jarige Willem A. uit Druten schreef: “Hoe laat gaan we? Dan walsen we er even overheen”.

De 57 jarige Eddy K. schreef: “Jammer dat de slavernij is afgeschaft” en “Kan daar geen vrachtwagen overheen rijden?”

Walgelijk volk.

En je hebt groot gelijk dat je aangifte tegen ze hebt gedaan.

Wat mij betreft gaan dit soort lui spreekwoordelijk aan de hoogste boom.

Vooral de uitlatingen van Eddy K. waren ook in breder perspectief interessant.

Gezondheid

 

Volgens Officier van Justitie Velleman refereerde K. met dat “Kan daar geen vrachtwagen overheen rijden?” aan aanslagen met vrachtwagens en busjes in Barcelona, Londen, Nice en Berlijn.

“K. plantte daarmee het zaadje voor meervoudige moord en doodslag”, aldus de Officier van Justitie.

Dat vond ik interessant, omdat het Openbaar Ministerie as we speak onderzoek doet naar iemand die eenzelfde zaadje plantte toen hij zijn vele volgelingen op Twitter, naar onlangs bleek, een tijdje terug schreef: “Ze zouden eens op de intocht van Sinterklaas moeten inrijden”.

Ik neem aan dat Officier van Justitie Velleman ook bij die gast binnenkort “een signaal wil afgeven” waarmee “aan de hele Nederlandse bevolking duidelijk wordt gemaakt dat er wel degelijk grenzen zitten aan de vrijheid van meningsuiting”.

Je kent ‘m.

De 32-jarige Akwasi O.A. uit Weesp.

Geen idee of ook bij hem inteelt de oorzaak is van dat soort opruiende teksten.

Maakt ook niet uit.

Wat mij betreft hangt de rechtbank hem direct naast Eddy K.

En jou wens ik toe dat je voortaan verschoond blijft van gajes in je timeline. Want elk uur van je leven dat je moet doorbrengen bij de politie voor aangifte, in de rechtbank voor de zittingen en bij mevrouw Vreekamp voor overleg over de strategie van het Openbaar Ministerie is een uur dat je nooit meer terugkrijgt voor leuke dingen. En tegenover die enge advocaat van je zitten, lijkt me helemaal de hel.

Groetjes, ook aan je vriend uit Weesp!

JanD

PS. Omdat je advocaat vooral tot pro Deo-zaakjes is veroordeeld, heb ik een cadeautje voor hém gekocht. Wil jij het aan hem geven bij de volgende zitting?

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)