Binnenland

Burgemeester Den Haag: ‘handhaven steeds moeilijker, druk op politie en boa’s steeds groter’

15-09-2020 17:42

Marokkaanse '''jongeren''' op scooters laten in Den Haag zien wie werkelijk de baas is op straat. Screenshot Twitter/@Muntverzamelaar

De Troonrede en de Gouden Koets mogen dan een Haags feestje zijn, de gemeente Den Haag is vooralsnog niet happy met de cadeautjes die de regering aan gemeenten, dus ook Den Haag, gaat uitdelen. Zo laat de Haagse burgemeester Jan van Zanen (voorheen Utrechtse burgemeester, VVD) aan Omroep West weten:

“We zijn niet meer voldoende toegerust om onze rol in de lokale samenleving goed waar te kunnen maken. Het Rijk zal met meer geld over de brug moeten komen.

Lees meer over Den Haag

“Corona blijft ons economisch en maatschappelijk leven domineren. Handhaven wordt steeds moeilijker en de druk op politie en boa’s wordt steeds groter. De coronacrisis leidt tot een stijging van de gemeentelijke uitgaven, aan extra bijstandsuitkeringen of het anders inrichten van de openbare ruimte. Daarnaast zijn er ook minder inkomsten. De 770 miljoen euro voor de gemeenten is een goede eerste stap maar is lang niet voldoende”.

Kortom, terwijl de MSM en politici dapper blijven volhouden dat Nederland nog steeds een goed georganiseerd pretpark ias waar de criminaliteit daalt, hebben zij die met hun poten in het bluswater staan (agenten, boa’s, brandweerlieden, ambulancebroeders, handhavers, verplegers, ondernemers, vuilnismannen en baliemedewerkers) gewoon wél elke dag te maken met de realiteit.

Een realiteit die steeds zwaarder onder druk staat, met steeds meer agressie, ”’jongeren”’, boze burgers en georganiseerde (drugs)misdaad.