Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Harriet Duurvoort

16-09-2020 10:22

Bol.com Algemeen

 

Beste Harriet,

De uitloktweet, ik ben er dol op.

Eerder schreef jij op Twitter dat je ‘Antifa’ bent.

Dus één met het tuig dat in Nederland zijn schilderkunsten botviert op ramen van PVV’ers, dat in Duitsland steden als Hamburg in de fik steekt en dat in de Verenigde Staten de afgelopen maanden plunderend en knokkend door de steden trok.

Op die bekentenis dat je het extreemlinkse terrorisme aanhangt, kwamen natuurlijk wat reacties. En dan bedoel ik niet in de vorm van donaties, maar van verontwaardiging. Die je vervolgens handig verwerkte in de column van 685 woorden die je eens per twee weken voor de Volkskrant mag schrijven.

En als je dan geen onderwerp hebt op deadlinedag (wat mij na twee weken bedenktijd voor professionele columnisten vooral sluitend bewijs van onvermogen lijkt) dan gooi je er de uitloktweet uit.

Gisteren deed je dat weer.

“Ik censureer mijzelf. Ben begonnen aan een column over racisme en de zaak tegen Clarice maar ga het niet afmaken. Ik ben gewoon te bang voor de backlash als ik mij uitspreek in de krant. Ik kan het niet. Ik zoek wel een ander onderwerp. #lafbek

Gezondheid

 

Altijd bingo natuurlijk.

‘Rechts’ gaat los op “de zaak tegen Clarice”.

Want er is helemaal geen zaak tegen ‘Clarice’.

Mejuffrouw Gargard heeft twee jaar in nauw overleg met Officier van Justitie Jacobien Vreekamp gewerkt aan een zaak tegen een stel blanke kneuzen die op Facebook deugpunten bij racistisch Nederland dachten te scoren door hun onderbuik hun vingers te laten besturen.

En ‘links’ gaat los op “de backlash als ik me uitspreek in de krant”.

Want dan zien kartelbounties als Sheila Sitalsing, die in tegenstelling tot jou wel ín de Volkskrant mag schrijven, kans om weer even te braken op de groep Nederlanders die ze ten diepste verafschuwt. “Wel doen Harriet, anders krijgt een handvol irrelevante trollen zijn zin.” Alsof we weerstandsvluchteling Sander Schimmelpenninck zijn kots over andersdenkenden horen verspreiden.

En als bonus krijg je op zo’n uitloktweet van je van het minder valse deel van links dan ook nog knuffels, hartjes en meer van zulks. Wat voor een vrouw alleen met een moeilijk karakter en een zorgintensief kind ook weleens lekker is (niet zeiken nu dat ik je zoontje hier opvoer, dat doe je zelf minstens eens per drie columns.)

Enfin, ik ben benieuwd hoe je de voorspelbare reacties op je uitloktweet vandaag in je stukkie hebt verwerkt.

Al kan het natuurlijk ook zijn dat ik je heb overschat.

Dat je écht Antifa bent.

En écht een lafbek.

De zogenaamde SvhV.

De Schande voor het Vak.

Groet,

JanD

PS. Ik weet niet of jij wel cadeautjes mag aannemen van vreemde blanke mannen. Zo niet, dan breng je het maar naar de Kringloopwinkel.

Correctie: In een eerdere versie stond dat Harriet Duurvoort alleen op de website mocht publiceren. Dat was onjuist. Haar columns komen woensdagavond online en staan donderdag in de papieren krant.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)