Binnenland

Waarom is de mocromaffia zo sterk? Vanwege ernstige corruptie bij de politie

17-09-2020 09:11

Politiechef Amsterdam Frank Paauw. (Screenshot AT5)

Het zal niet de enige reden dat de mocromaffia heer en meester is in de Nederlandse onderwereld, maar de kracht van die organisatie is voor een deel te verklaren door een geweldige informatiepositie. Nieuw onderzoek toont aan dat er sprake is van grootschalige corruptie bij de politie en andere opsporingsdiensten.

Hierdoor beschikken (top)criminelen over cruciale informatie die hun een voorsprong geeft ten opzichte van de politie. Er is nu een speciaal anti-corruptieteam opgezet dat onderzoek gaat doen naar de ’platte dienders’ die criminelen faciliteren.

Dat meldt de T:

Volgens bronnen rond het onderzoek worden nu al zo’n tien ernstige lekken onderzocht. Het gaat daarbij niet om bijvoorbeeld het checken van de antecedenten van iemand voor privé-doeleinden, maar echt om het doorsluizen van gevoelige informatie aan criminelen.

Corruptie bij de politie is een hardnekkig probleem. Het aantal agenten dat wegens het oneigenlijk gebruik van de politiesystemen het korps uit is geknikkerd, verdubbelde in de laatste twee jaar ten opzichte van de twee jaar ervoor.

Oei! Nu maar hopen dat dit niet leidt tot stigmatisering! Want dan wordt GroenLinks verdrietig.