2 jaar cel voor Imad El M. en Alp A. wegens afpersing met naaktfoto’s

25-09-2020 17:24

De rechtbank heeft vrijdag twee 21-jarige mannen uit Enschede veroordeeld tot celstraffen van respectievelijk 2,5 jaar en 1,5 jaar. Imad El M. en Alp A. kregen deze straf voor het afpersen van minstens dertien mannen met naaktfoto’s. Het duo kwam aan deze plaatjes door zichzelf online voor te stellen als Amber en Fleur. Twee zwoele dames die bereid waren om naaktfoto’s en filmpjes uit te wisselen.

Nadat de mannen zich aan hun kant van de deal hadden gehouden begon de afpersing. Zo dwongen Imad El M. en Alp A. hun slachtoffers om dure 0900-nummers te bellen. Hiermee mochten ze pas stoppen als ze konden bewijzen dat hun bankrekening daadwerkelijk leeg was. Deden ze dit niet, dan zouden de pikante foto’s met familie en vrienden worden gedeeld. In totaal verdienden de daders zo’n 2000 euro met hun oplichting, aldus Tubantia. Naast de gevangenisstraf moeten de twee ook 25.000 euro betalen aan de slachtoffers.

The Post Online adviseert sterk om nooit in te gaan op online verzoeken omtrent naaktfoto’s. Vooral niet wanneer deze komen van Ambers en/of Fleurs. Dat zijn vrijwel altijd mannen met nekbaarden en gemene plannen in donkere kelders achter laptops van hun moeders.