Binnenland

Arnhem wederom geteisterd door tsunami aan autobranden

25-09-2020 12:14

Donderdagavond vloog er in de Arnhemse wijk Malburgen een auto in de brand. De politie zegt sterke vermoedens van brandstichting te hebben aangezien geparkeerde voertuigen vrij zelden spontaan in de fik vliegen. Daarnaast wordt Arnhem al maanden en maanden geteisterd door een tsunami van autobranden.

Zo verzuchtte De Gelderlander drie weken geleden nog dat er maar geen einde komt aan al deze terreur.  Sindsdien zijn daar alweer een paar zwartgeblakerde vierwielers bijgekomen. In totaal stonden er in de eerste 9 maanden van het jaar maar liefst 105 wagens in de hens. Een verdubbeling vergeleken met vorig jaar. Op sommige nachten gaan er zelfs 6 auto’s achter elkaar in vuur en vlam op.

De meeste autobrandzaken blijven helaas onopgelost. Wel lukte het de politie om een 39-jarige verdachte aan te houden voor de brand op onder meer een Porsche. Uit zijn Whatsapp-berichten blijkt dat het gewoon heel erg gaaf is om andermans bezit te vernielen. Zo laat hij zijn partner in crime weten dat hij trots is op zijn werk. “Voortaan gaan we samen meer shit in de brand steken”, weet hij haar verder nog te vertellen.

Inmiddels heeft de man spijt en pleit zijn advocaat voor opschorting van het voorarrest. De kans dat zijn client meer shit in de brand gaat steken is volgens hem klein. De rechter wil hier echter alleen aan meewerken als de verdachte een enkelband draagt en die zijn momenteel kwijt of op in Arnhem, of zoiets.