Binnenland

Politie zoekt aanrander van buitenlandse komaf zonder huidskleur

28-09-2020 11:41

Een politieauto. (Screenshot YouTube)

De politie in Hoogeveen zoekt getuigen van een aanranding die zondag plaatsvond in het Steenbergerpark. Hier vergreep een man zich tussen 19:45 en 20:00 aan een 14-jarig meisje met blond haar. Het signalement is in ieder geval lekker duidelijk:

– Tussen de 30 en 35 jaar.
– Gekleed in o.a bordeaux rode hoody met daar overheen een donkere jas
– Naar voren staand kuifje
– Man had een zwarte koptelefoon op.
– Van buitenlandse komaf.

Wat dat laatste betekent mag Joost weten. Sprak hij met een Duits accent? Had hij een donkere huidskleur? En zo ja, hoe weet je dan zeker dat het geen Nederlander is met een migratieachtergrond? Vragen, vragen vragen. De mensen onder de Facebook-post zijn gelukkig duidelijker. Zo weet een oplettende burger te melden dat in een eerdere versie nog wel duidelijke taal werd gesproken:

 

Ook blijken een hoop mensen uit Hoogeveen de man direct te herkennen als een notoire viezerik. Veel reageerders wijzen dan ook met een beschuldigende vinger naar het nabijgelegen Handhavings- en Toezichtlocatie. Een soort AZC gevangenis voor asielzoekers die zich ‘agressief gedragen en zich aan geen enkele regel houden.’ Misschien daar eens gaan kijken politie Hoogeveen.