Media & TV

Bonusquote – Complotdenker Lange Frans zegt zomaar zinnige dingen tussen de complotten door

30-09-2020 11:37

Janet Ossebaard en Lange Frans. (Screenshot YouTube)

“Mensen maken zich tegenwoordig druk om sport en entertainment. We hebben met z’n allen miljarden uren naar de Kardashians zitten kijken. Je kunt je afvragen of dat de beste training is die je je brein kunt geven? Als je voederbak altijd maar vol ligt met dat soort shit, dan is het misschien niet zo heel vreemd dat je uiteindelijk een mak schaap wordt.”

“Ook dat is niet iets wat ik nu ineens roep. In Kamervragen 2 rapte ik al: Waarom liegt de NOS glashard door haar tanden? De aanleiding was destijds een journaalitem over Poetin. Daarin zag je hoe een journalist een kritische vraag stelde aan Poetin, en hoe Poetin daarna boos wegliep zonder antwoord te geven. Maar wat bleek: de BBC had precies datzelfde interview gedraaid, alleen daarin zag je dat Poetin wel degelijk antwoord gaf op de vraag. Heel uitgebreid zelfs. Dat hele NOS-item was moedwillig zo gemonteerd dat er een heel onsympathiek beeld van Poetin ontstond. Blijkbaar wil de NOS dus dat wij negatief over die man denken. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden. Je wordt continu een bepaalde kant op gestuurd. Ik hoef niet gestuurd te worden. Geef mij gewoon de informatie, ik trek mijn eigen conclusies wel. Ik ben toch geen kind?

Waarom zou ik naar een interpretatie van het journaal kijken, als ik via iemands Facebook Live-camera met mijn eigen ogen getuige kan zijn van het nieuws?”

Als het over corona of “grootschalig ritueel kindermisbruik en hooggeplaatste pedofielen binnen het Nederlandse justitieapparaat” gaat is Lange Frans een beetje eh…apart, om het heel erg mild uit te drukken. Maar als het gaat over de media, de sturing door media en hoe we dag in dag uit entertainmentpoep krijgen voorgeschoteld heeft hij dan wel weer een puntje. In Panorama (dat bestaat nog), via Blendle.

 

Jij bent ook geen kind meer, daarom neem je een abonnement op TPO+. GRATIS!