Ruzie tussen rivaliserende bendes vermoedelijk aanleiding voor branden bij Arnhems eetcafé

30-09-2020 21:08

Een politieauto. (Screenshot YouTube)

In Arnhem is in een paar maanden tijd viermaal brandgesticht bij eetcafé Sofram. Waar de schade de laatste keer beperkt bleef is de ravage deze keer aanzienlijk. Op camerabeelden is te zien dat de daders ditmaal dan ook een flinke peut brandstof hadden meegebracht.

Naast de cafetaria raakten ook veel andere winkels in winkelcentrum Elderhof beschadigd. Zo heeft de zonnestudio ernaast nu verbrande zonnebanken en een kapot systeemplafond. De schade bij de nabijgelegen pizzeria bleef gelukkig beperkt tot wat zwartgeblakerde pizzadozen.

Verderop in het winkelcentrum bij dierenwinkel Animal en More was de situatie triester. Hier werden twee dwergpapegaaien en zeven kanaries dood aangetroffen in hun kooi. Ook andere winkels in de Elderhof hadden veel last van roetschade.

Anonieme buren weten dagblad de Gelderlander te melden dat een vete tussen twee rivaliserende groepen waarschijnlijk de aanleiding is van de brand. De politie bevestigt dat er inderdaad eerder een grote knokpartij heeft plaatsgevonden naast de zaak. De eigenaar van het establishment wil geen reactie geven.