Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Thierry Baudet

03-10-2020 09:31

ModeMode

Beste Thierry,

Eigenlijk wilde ik, nu je partij in de peilingen tot een dramatische zeven zetels is gezakt, vandaag eens een hartig woordje met je spreken.

Maar het dweepzieke deel van je aanhang leest mee en die zijn door mijn eerste zin al in opperste staat van paraatheid gebracht.

Want in hun ogen zijn de peilingen gemanipuleerd, indien niet door het ‘partijkartel’, dan wel door ‘Bilderberg’ en laten we vooral ook de pedofiele duivelaanbidders die kinderen ritueel misbruiken niet vergeten en waartegen ze zich met hun hashtags vanachter hun PC massaal ‘verzetten’ (“#WWG1GWA, dat zal ze leren!”).

En ik heb zo geen zin in die lui.

Ook omdat je ze over manipulatie niet hoort als jouw partij bij de Provinciale Statenverkiezingen als grootste uit de bus komt.

Je kunt ze, bedoel ik maar, niet serieus nemen.

 


Dus ik spreek maar geen hartig woordje met je.

Ik doe maar net alsof het mij niks kan schelen dat je normale, hardwerkende Nederlanders die de hoop hadden op politieke vernieuwing via een grote nieuwe partij met steeds meer kracht van je aan het wegduwen bent.

En dat het niet van complete waanzin getuigt dat je rapper Lange Frans, die openlijk met een graancirkelmalloot filosofeert over de moord op premier Mark Rutte, legitimeert door hem voor een podcast met je ‘strijdmakker’ Wijbren van Haga in het Tweede Kamer-gebouw uit te nodigen.

En dat het normaal is dat je gezamenlijk optrekt met de door Antifa gezonden opruier Willem Engel, die het waagt om een verslaggever van PowNed in coronatijd demonstratief te omhelzen.

En dat je in je eigen FVD Journaal de rapper Tisjeboyjay zonder enig weerwoord laat raaskallen over dat het coronavirus, waarvan jij zes maanden geleden vond dat het zo gevaarlijk was dat het kabinet een vergaande lockdown moest uitroepen.

Het zal allemaal wel.

Als jij zeven zetels wel zat vindt, of zes, vijf, of vier, ga vooral je goddelijke gang.

Gezondheid

 

Maar ik verlang stiekem wel terug naar de tijd dat de grootste malloot (nou ja, op één na) binnen je entourage een van de PVV overgekomen dweepziek blond kassameisje was. Zo’n grietje dat vanochtend een hartaanval kan krijgen, vanmiddag gaat hardlopen en tussendoor 24 tweets stuurt om haar ‘fans’ te bedanken voor alle morele support in deze voor haar zo zware tijden. Als zij ‘God bestaat’ twittert, weet je nooit wie ze nou bedoelt, de echte, jou of Theo Hiddema. Maar je weet wel dat ze verder geen gevaar is voor de volksgezondheid.

Van je nieuwe vrienden Lange Frans, Tisjeboyjay, Willem Engel en weet ik welke mafklappers nog volgen, zou ik dat niet durven beweren.

Doe de groetjes aan Annabel.

Het baken van licht in een steeds diepere duisternis.

Groet,

JanD

PS. Jij hebt alles al. Daarom dacht ik: laat ik liever een cadeautje voor je vriendin Davide kopen.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)