Binnenland

Heel Holland boos op Hersteld Hervormde Kerk in Staphorst

04-10-2020 17:14

Foto van Samuel McGarrigle

Een kerkdienst van 600 man in Staphorst heeft de gemoederen behoorlijk bezig gehouden deze zondag. Veel mensen op social media vinden het namelijk onbestaanbaar dat zoiets zomaar mag zo midden in de tweede golf des coronas. Ook de christelijke politieke partijen klagen steen en been over de bijeenkomst, net als veel mensen uit de zorg.

Een kinderfeestje met 31 personen kan immers rekenen op bezoek van boze agenten, maar in Staphorst hebben ze daar geen boodschap aan. Alles is sowieso de wil van God en de Hersteld Hervormden deden bovendien alles om verspreiding te voorkomen. Zo werd er onder meer luidkeels gezongen in de naam van de Heer. Iets waardoor het virus zich nog sneller verspreidt dan een lopend vuurtje naast een jerrycan.

Wettelijk gezien is er overigens niks tegen te beginnen. Religie is nu eenmaal het opium waar het volk grondwettelijk gezien recht op heeft. Nu maar wachten tot het eerste werkende vaccin op de markt komt. Kan heel Nederland weer met stijgende verbazing staren naar dat wereldvreemde Staphorst.