Buitenland

Cafés Parijs moeten sluiten na recordaantal coronabesmettingen

05-10-2020 13:40

Parijs, foto pixabay

Nadat afgelopen zaterdag maar liefst 17.000 nieuwe coronabesmettingen zijn vastgesteld in Frankrijk is besloten dat alle cafés in Parijs moeten sluiten. Met die maatregel hopen de autoriteiten de verdere verspreiding van het virus af te remmen. Het besluit geldt voor een periode van twee weken en is ook in de voorsteden van Parijs van kracht.

Politiechef Didier Lallemant laat op een persconferentie weten dat de epidemie te snel groeit: ‘we moeten nu op de rem gaan staan voordat ons gezondheidsstelsel wordt overweldigd’, zo meldt De Telegraaf.

Minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin liet zondag al weten dat dit voor de bourgondische en gepassioneerde Fransen geen gemakkelijke opgave zal zijn:

‘We zijn Fransen. We houden van drinken, eten, leven, lachen en elkaar kussen. Maar we doen dit ook omdat mensen dat willen.’

De meerderheid van de inwoners van Parijs staat achter de maatregel. In een peiling die zondag is gepubliceerd verklaarde 61 procent van de ondervraagden de maatregel te steunen.