Binnenland

Duitsland acht Nederlandse grensprovincies risicogebied, doet grenzen dicht

05-10-2020 12:45

Een coronavirustest. (Pixabay)

Nou, we hebben het voor elkaar: onze Oosterburen hebben ons achterlijk en gevaarlijk verklaard en de grenzen gesloten. Corona is weer zodanig opgelaaid in Nederland, dat de Duitsers maatregelen hebben getroffen.

Sinds het weekend kunnen Nederlanders niet meer voor een wissewasje, winkelbezoek of tankstop naar Duitsland.  Het Robert Koch Instituut, het Duitse RIVM, heeft alle Nederlandse grensprovincies tot risicogebied verklaard.

Wie naar Duitsland wil moet een actuele negatieve coronatest kunnen laten zien of tien tot veertien dagen in quarantaine gaan. Dat geldt ook voor Duitsers die uit Nederland komen. Dat betekent dat zowel Nederlanders die in Duitsland winkelen, als Duitsers die in Nederland winkelen, een probleem hebben. Dit gaat een effect hebben op de middenstand aan beide kanten van de grens.

Wie voor werk of familiezaken heen en weer moet, kan dat doen, maar er moet wel eerst melding worden gedaan bij de plaatselijke Duitse gezondheidsdienst. De maatregel geldt voorlopig tot 1 november.