Binnenland

Nashville-predikant wil zondag toch voor 200 gelovigen gaan preken

05-10-2020 20:29

Staphorsters op weg naar de kerk (Screenshot NOS)

Stonden alle religieuze neuzen net dezelfde kant op, is er toch weer een predikant die moeilijk doet. Als het aan Marten Visser ligt gaat hij aankomende zondag namelijk gewoon weer prekerig doen voor zo’n 200 gelovigen.

De Nashville-predikant zegt de afspraak tussen het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken en minister Grapperhaus om terug te gaan naar maximum 30 bezoekers dan ook overdreven te vinden. Volgens Visser vooral het gevolg van veel geschreeuw op social media, zonder wetenschappelijke onderbouwing, adus de Stentor.

“We moeten allemaal naar dertig want de mensen doen zo lelijk op Twitter. Daar komt het voor mij op neer. Dat vind ik een slechte reden. Vorige week vond Grapperhaus dat dit nog wel kon. Zwak.”

Visser heeft overigens geen vaste kerk, maar predikt wel regelmatig bij grote gemeentes. Hij verwacht dat met name gereformeerde kerken niet zullen zwichten voor het dringende advies van de minister.  “Als het aan mij ligt preek ik bijvoorbeeld voor tweehonderd man komend weekeinde. Net als afgelopen weekeinde overigens.”