Binnenland

Politie en Boa’s willen mondkapjes graag verplicht maken in openbare ruimtes

06-10-2020 16:04

Foto van: Ann Fossa

Als het aan Politiebond ANPV en de BOA Bond ligt worden mondkapjes nog liever vandaag dan morgen verplicht. Volgens de agenten en toezichthouders zouden eenduidige landelijke regels hierover hun werk een stuk gemakkelijker maken. ANPV-vicevoorzitter Hans Schoones verwijst hierbij in NRC Handelsblad ook naar de situatie bij onze oosterburen:

“Die werkt goed in Duitse restaurants, winkels en cafés. In restaurants worden klanten keurig begeleid naar de tafel, waar ze het mondkapje weer mogen afdoen. En gasten doen het mondkapje weer op als ze naar het toilet gaan. Dat werkt daar perfect.”

Verder vinden de bonden dat de overheid het gebruik van mondkapjes beter moet uitleggen en actiever moet stimuleren. Het gegeven dat het RIVM blijft zeggen dat mondkapjes niet werken helpt volgens de agenten en toezichthouders hierbij niet.

Naast medische vraagtekens zijn er ook een hoop Nederlanders die in het mondkapje een veel groter complot zien. Zij vermoeden dat hogere krachten de bevolking hiermee proberen te controleren. Want als de illuminati íéts wil, dan is het wel dat iedereen werkeloos thuis zit en alleen nog maar onherkenbaar de straat opgaat. Verder alles wat deze man zegt:

https://www.youtube.com/watch?v=0FsDrbY0e5Q