Binnenland

Zoon van virushetzer Martin Mourik neemt afstand van vader #HoudJeMondMartin

06-10-2020 12:00

Martin Mourik tijdens een toespraak. (Screenshot YouTube)

De zoon van Martin Mourik die maandag werd aangehouden nadat hij actievoerde tegen het mondkapjesadvies op het Linde College in Wolvega neemt afstand van de acties van zijn vader. “Zijn kant is gehoord, nu is het mijn beurt’, schrijft de jongen op Instagram. Dat meldt Omrop Fryslân dinsdag.

“Ik sta helemaal niet achter wat hij allemaal zegt. Hij zit bij ‘Viruswaarheid’. Hij weet hoe ik er over denk. Vertel de waarheid, hij verzwijgt dat.”

Hij voegt daaraan toe dat hij zijn vader al zeven weken niet meer heeft gezien of gesproken. Hij woont bij zijn moeder omdat hij helemaal niet bij zijn vader kan wonen. Die zou de hele dag achter zijn laptop zitten. “Is verwaarlozing van je kinderen ook geen kindermishandeling?”, schrijft hij. Hij zegt zich gebruikt te voelen door zijn vader. Op de actiedag van zijn vader bleef de zoon weg van school. Hij voert nu actie tegen zijn vader met de hashtag #HoudJeMondMartin.

Instant-update – De jongen heeft het bericht inmiddels verwijderd, weet het Dagblad van het Noorden. Er zou gedreigd zijn met een rechtszaak.

Klik op plaatje:
MONDKAPJE