Binnenland

OM wil 20 jaar cel voor doodschieten rapper Feis na ‘onbenullige’ aanleiding

08-10-2020 13:53

Rapper Feis (Screenshot YouTube)

Het OM heeft donderdag twintig jaar cel geëist tegen Silfano Junior Monteiro, plus tbs met dwangverpleging. De officier van justitie acht het bewezen dat hij de bekende rapper Feis heeft omgebracht op nieuwjaarsnacht 2019. Naast DNA-bewijs heeft justitie meerdere getuigen die de man hebben zien schieten bij een café in Rotterdam. Hierbij raakte ook de jongere broer van Feis, die in het echt Faisal Mssyeh heette, gewond.

De aanleiding voor al dit geweld is ronduit pietluttig te noemen. Feis liep op krukken en zijn broertje vroeg bij het verlaten van de kroeg aan een vriend van Monteiro of hij daarmee rekening wilde houden. Die reageerde geïrriteerd, wat leidde tot ruzie en voor je het weet ligt er iemand op de grond dood te bloeden en zit iemand anders dadelijk wellicht tig-jaar in de bak.

Monteiro zelf heeft nooit echt over de zaak willen praten tegen justitie. Zowel in de verhoorkamer als in de zaal met rechters wenste hij alleen te verklaren onschuldig te zijn. (“Zwijgrecht”) De doodgeschoten Feis is overigens niet het enige schietincident waar Monteiro van wordt verdacht. De man zou in 2018 ook een agent in opleiding hebben beschoten na irritatie over zijn rijgedrag. En ja, dat kan je gerust triggerhappy noemen op een onbenullige wijze.

De rechtbank zal op 22 oktober een oordeel vellen.