Politiek

Vermeend VVD-kroonprins Klaas Dijkhoff verlaat politiek

09-10-2020 21:44

Klaas Dijkhoff.

Klaas Dijkhoff gold als de VVD-kroonprins. Maar hij verlaat de politiek na de komende verkiezingen. Dat zegt hij dit weekeinde tegen NRC Handelsblad. “Ik wil ook niet uitdoven hier.” Dijkhoff (1981) is sinds 2017 fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer. Dijkhoff belandde in de Kamer in 2010. Hij heeft een achtergrond als jurist en studeerde rechten aan Tilburg University en promoveerde in 2010 op het oorlogsrecht.

Video – Thierry Baudet neemt Klaas ‘Winterslaap’ Dijkhoff op de korrel

Of hij na de verkiezingen beschikbaar is als staatssecretaris of minister laat hij in het midden. Tijdens het kabinet Rutte II was hij staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, en (zeer kort) minister van Defensie:

“Dat is niet mijn plan, daar zijn ook geen afspraken over. Anders was ik wel op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer gaan staan en zou ik erbij hebben gezegd dat dat de bedoeling was. Maar ik sluit het niet uit. Zo zit ik er niet in.”

Voor zijn politieke carrière was hij docent in het hoger onderwijs en had hij een adviesbureau. Klaas Dijkhoff gold in de VVD lange tijd als de gedoodverfde opvolger van premier Mark Rutte, onder meer vanwege zijn geprofileerde optredens. Dijkhoff is getrouwd en heeft twee dochters.

Beste volgers,

De verkiezingen voelen nog ver weg, maar ik wil het toch al even hebben over na de verkiezingen. Na de…

Geplaatst door Klaas Dijkhoff op Vrijdag 9 oktober 2020