Media & TV

Hans Laroes (ex-NOS) noemt keurige journalist Roderick Veelo extreemrechts

14-10-2020 15:52

Hans Laroes, Foto screenshot extreemrechts interviewprogramma Café Weltschmerz

Extreem fatsoenlijke journalist Hans Laroes, die misschien wel de meest moreel zuivere gedachtes van heel Nederland heeft, is zeer onthutst over Roderick Veelo’s aanstelling als nieuwe columnist van de Telegraaf. De voormalige hoofdredacteur van het NOS Journaal vraagt zich af waarom deze toch al tegen extreemrechts aanschurkende krant nóg een columnist aanneemt die het verkeerde geluid laat horen.

Geïnteresseerde twitteraars vragen of het journalistieke geweten van Nederland dit wellicht uit kan leggen. Maar Hans laat weten dat het slechts een constatering is, en geen compliment. De vragensteller vind dat een lastig te plaatsen reactie, maar Laroes geeft direct aan dat hij daar ook niet over gaat.

De twitteraar doet nog één laatste poging om een reactie te krijgen die meer naar de zin is. Dat blijkt te helpen, de in zowel uiterlijk als gedrag sterk op Jezus Christus gelijkende journalist geeft aan dat het lezen van Veelo’s columns voldoende duidelijkheid verschaft over diens extreemrechtse inslag.

Maar het is niet alleen de politieke signatuur van Roderick Veelo die Laroes tegen de borst stuit. Hans vindt dat columns sowieso onnodig zijn. Bovendien, voegt ons morele ijkpunt daar aan toe, is het opschrijven van meningen het summum van luiheid. Als Hans het voor het zeggen had zou hij een einde maken aan het hele bestaan van columnisten en talkshows. Van hem hoeft het niet, maar helaas is het slechts zijn mening. Daarom zullen de talrijke uitingen van luiheid hoogstwaarschijnlijk gewoon blijven bestaan.