Buitenland

Facebook en Twitter censureren artikel dat Biden kan beschadigen

15-10-2020 08:10

Donald Trump en Joe Biden. (Screenshot Youtube)

The New York Post heeft een artikel gepubliceerd, keurig op basis van e-mails, waaruit blijkt dat Hunter Biden in 2015 een ontmoeting tussen zijn vader Joe Biden en een partner van het Oekraïense energiebedrijf Burisma heeft opgezet. Biden sr. was toen vicepresident van de Verenigde Staten en Biden jr. was destijds werkzaam voor dat bedrijf.

Een jaar na de vermeende ontmoeting oefende Biden druk uit op de Oekraïense regering om de hoogste aanklager van het land te ontslaan, nadat deze corruptie bij Burisma wilde onderzoeken. Dit ruikt op zijn minst naar belangenverstrengeling en machtsmisbruik. Als het waar is, althans.

Daarover hebben Facebook en Twitter twijfels. De social media-platforms hebben namelijk besloten dat deze belastende informatie niet waar is, of nader onderzoek vereist. Dat kan gewoon, nieuws onderdrukken dat progressieve platforms niet aanstaat. Daarbij moet overigens worden aangetekend dat Twitter-CEO Jack Dorsey heeft gezegd dat deze manier van nieuws censureren onacceptabel is.

Omdat media als ANP het nu alweer spinnen alsof ‘Trump is boos!11!!’ de goede take is, hier even *de link* naar The New York Post.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1316501350658707456?s=20