Entertainment

Disney+ plaatst grote racisme-waarschuwing bij eigen films

16-10-2020 10:10

CC Vrij

Zoals iedereen weet die de NPO volgt, naar musea gaat, of een universiteit heeft bezocht: niks zo fout en gevaarlijk als westerse cultuur. Westerse cultuur zit bijvoorbeeld helemaal vol met racisme. Dus het is beter om kijkers daarvoor te waarschuwen.

Daarom heeft de streamingdienst Disney+ besloten verschillende Disneyfilms te voorzien van waarschuwingen. Zoals iedereen weet, zijn tekenfilms getrouwe weergaven van de werkelijkheid en is alles wat in tekenfilms gebeurt waar, dus het is niet meer dan logisch dat kijkers van films als Jungle Book, Peter Pan, Dombo en de Aristocats voor aanvang eerst tien seconden lang in beeld een waarschuwing zien.

“Dit programma bevat een negatieve weergave en/of een verkeerde behandeling van mensen of culturen. Deze stereotyperingen waren toen al fout en zijn dat nu nog steeds.” Aldus luidt de tekst. Overigens zegt Disney de films niet te verwijderen, maar meestal zijn een paar agressieve woke-horden genoeg om een miljardenbedrijf op de knieĆ«n te krijgen.