Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Tom-Jan Meeus

18-10-2020 09:31

Bol.com Algemeen

 

Beste Tom-Jan,

Ik kende jou alleen als dat pedante NRC-typetje dat bij Jinek en DWDD (of was het bij Pauw en Op1?) volstrekt humorloos de stand van zaken in politiek Den Haag beschouwde.

Maar sinds kort heb ik, in het kader van ‘keep your friends close and your enemies closer’, een abonnement op NRC Handelsblad.

Toen ontdekte ik dat NRC meer te bieden heeft dan huiscabaretier Youp van ’t Hek, EU-propagandiste Caroline de Gruyter en die kale schrijver die de aanslag op het gebouw van De Telegraaf voor een zaal lachende en klappende gemeentebestuurders hilarisch stond te vinden.

Jou.

Jij bent op papier veel grappiger dan wanneer de televisielampen op je gezicht gericht staan.

En gisteren overtrof je jezelf.

Het ging over NRC’s hoop in bange jaren, D66-lijsttrekker Sigrid Kaag.

Gezondheid

 

Je schreef: “Kaag is de lijsttrekker die duidelijk het meeste nadeel heeft van de coronadynamiek in de politiek. Haar collega-lijsttrekkers uit het kabinet zijn voortdurend in beeld, en de lijsttrekkers die in de Kamer zitten spelen vanzelfsprekend mee in de coronadebatten. Maar zij blijft door haar portefeuille vrijwel voortdurend uit beeld.”

LOL.

Kaag?

Uit beeld?

En dat schrijf je in een bloedserieuze column over kabinetsleden die de uitslag van de komende Tweede Kamerverkiezingen en communicatiestrategieën veel belangrijker lijken te vinden dan de meest effectieve aanpak van de coronacrisis?

Kaag uit beeld?

Die grap, daar gaat dit jaar geen cabaretier meer overheen.

Groet,

JanD

PS. Ik ken je vrouw ook een beetje, dus ik dacht: ik koop niet alleen een cadeautje voor Tom-Jan, maar ook ik neem ook meteen wat mee voor Margriet.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)