Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Gert-Jan Segers

19-10-2020 09:31

Bol.com Algemeen

 

Meneer Segers,

Houdt u ook zo van spreekwoorden en gezegden?

Ik moest glimlachen toen u gisteren na ‘Zondag met Lubach’ –op uw manier– los ging op de complotgekkies, die volgens Arjen Lubach door social media-bedrijven in een fuik vol fabeltjes worden getrokken.

“Heb de afgelopen weken de tragische gevolgen van de fabeltjesfuik voor de Tweede Kamer zien staan. Bang gemaakte mensen die maar niet begrijpen dat wij hun parallelle werkelijkheid nog niet hebben ontdekt.”

Had u een punt natuurlijk.

Tussen de extreemrechtse beroepsquerulanten (en Antifa-mol Willem Engel) staan zeker ook labieltjes die de onzinverhalen over 5G, de Illuminatie, Bill Gates en zelfs een wereldwijd netwerk van pedoseksuele leiders die hun slachtoffers eten willen geloven en die nog altijd van mening zijn dat corona slechts een griepje is en dat alle maatregelen vooral bedoeld zijn om de bevolking te knechten.

Voor hen is YouTube het venster op de wereld en “Het hep op Joetjoep gestaan” wetenschappelijk bewijs.

Van die lui die zich achter een lantaarnpaal verschuilen als je roept “Pas op, een UFO” en die niet snappen dat ‘ze’ in die UFO dankzij de bij de laatste griepprik aangebrachte chip allang weten achter welke lantaarnpaal hun ‘target’ staat.

Kortom: kneuzen.

Alleen: als ú dat zegt, komt bij mij toch dat gezegde op over die splinter en die balk.

Ik denk namelijk dat u één van de laatste politici bent die iets moet zeggen over mensen die in een parallelle werkelijkheid leven.

Dat is namelijk uw eigen businessmodel.

Met die God.

Gezondheid

 

Uw zielsverwanten van christelijke huize zijn, geef ik grif toe, de afgelopen eeuwen door een soort beschavingswasstraat gegaan.

Maar uw islamitische vrienden hebben wat dat betreft nog een lange weg te gaan. En die leveren in een parallelle werkelijkheid levende gasten af die de keurige geschiedenisleraar Samuel Paty onthoofden met een keukenmes, alleen maar omdat die een westerse waarde als de persvrijheid úitlegde in zijn les.

Dat dit ‘incident’ íets minder aandacht krijgt van politici en media dan het uit de hand gelopen politiegeweld tegen een draaideurcrimineel in Amerika, weten we nu wel.

Zo rollen jullie.

Maar ik wilde u toch even laten weten dat ik die in een parallelle werkelijkheid levende moslimextremisten een stuk gevaarlijker vind dan een antivaxx-vrouwtje dat de chip van Bill Gates vreest of een kneus die twee stickers op de schouders van een NOS-verslaggever plakt.

Hoezeer ik die laatsten ook veracht, omdat niet-geradicaliseerde critici van het kabinetsbeleid met zulke ‘vrienden’ geen vijanden meer nodig hebben.

Groet,

JanD

PS. Ik heb volgens mij een cadeautje gevonden dat perfect bij u past.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)