Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Sylvana Simons

20-10-2020 09:31

Hoi pop!

Mooie tijden zijn het.

Je kunt veel van Nederlanders zeggen, maar ooit zijn ze het zat.

Jarenlang laten ze zich allerlei onzin welgevallen. Buigen ze mee. Laten ze zich voor van alles en nog wat uitmaken. Zien ze lijdzaam toe hoe hun kinderen worden geïntimideerd. Laten ze burgemeesters buigen voor de dictatuur van de grootste bek. Zappen ze zuchtend weg als de staatsomroep vol op het propagandaorgel gaat.

Maar dan opeens is het klaar.

Dan grijpen ze in.

En dat doen ze met hetzelfde goede gevoel voor timing waarmee extremistisch schorremorrie de dood van één Amerikaanse draaideurcrimineel aangreep om winkels te plunderen en de boel in de fik te steken.

In jullie geval: nu.

Op het moment dat jullie even uit de publiciteit verdreven zijn omdat er met corona iets belangrijkers speelt dan jullie vermeende tere zieltjes en er een jaartje toch geen Sinterklaasintochten van betekenis komen, slaan ze toe.

Zwarte Piet wordt Grijze Piet.

BAM.

Geen weldenkend mens kan zich beledigd voelen als Sinterklaas voortaan vergezeld wordt door Grijze Piet.

Jullie kunnen zwart claimen, jullie kunnen bruin claimen, maar als jullie grijs gaan claimen, zal iedereen doorhebben dat het helemaal niet ging om dat zogenaamde ‘institutioneel racisme’, maar om iets heel anders.

Om poen.

In dit verband is tekenend dat de militante tak van jouw politieke partij BIJ1, die als Black Panthers vermomde agressievelingen van Jerry Afriyie, een laatste redmiddel in de strijd gooien om de definitieve nederlaag te voorkomen: een oproep aan gemeentes om geen subsidie meer te geven aan Sinterklaascomités.

LOL.

Gezondheid

 

Wát een onderschatting van de Hollandse koopmansgeest!

Ik snap wel dat júllie bij alles meteen denken in termen van subsidie en denken dat iedereen chantabel is als gemeenten dreigen subsidies in te trekken. Want subsidie is doorgaans jullie enige geldstroom.

Maar ik wed dat al die Nederlandse burgers en ondernemers die zich de afgelopen jaren in de hoek hebben laten zetten als racisten dolblij zijn als ze de Sinterklaascomités via donaties aan voldoende geld kunnen helpen om de kinderen vanaf 2021 weer een onvergetelijk Sinterklaasfeest te geven.

En dat ze de burgemeesters die fout zijn in déze oorlog een hele dikke middelvinger geven.

Nu ik je toch spreek: goeie tweet van je over de onthoofde Franse docent Samuel Paty.

Dikke kus!

JanD

PS. Kralen en kettinkjes heb je zat uit je tijd met die rijke blanke zakenman, dus ik heb een heel ander cadeautje voor je gekocht.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)