Buitenland

Borsten knijpen verboden op Instagram, maar knuffelen mag wel

26-10-2020 18:51

Verboden vruchten via Dainis Graveris

Een spannende dag aankomende woensdag voor borstenliefhebbers en boezembezitters. Vanaf dan mogen de bossen hout voor de deur namelijk ‘expliciet’ worden vastgehouden en geknuffeld op Instagram.

De socialmedia-gigant past haar naaktbeleid expliciet aan na klachten over racisme. Het donkere Britse model Nyome Nicholas-Williams voelde zich gecanceld door Instagram omdat het platform een foto verwijderde waarop ze haar borsten vasthield.

Volgens het model het gevolg van een racistisch algoritme dat een hekel heeft aan zwarte mensen. Dezelfde pose zou bij blanke vrouwen namelijk niet worden afgestraft. Het platform zelf stelt dat het knuffelen gewoon per ongeluk is aangezien voor knijpen. Dit laatste mag namelijk nog steeds niet:

“Het platform verbiedt nog steeds foto’s waarop mensen hun borsten vastgrijpen in een grijpende beweging met gebogen vingers of als er een duidelijke verandering in de vorm van de borsten is.”

Hoe gehandicapte vrouwen met enorm spastische handen met hun borsten moeten knuffelen voor likes op Insta gaat het bedrijf nog onderzoeken.