Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Arnoud van Doorn

27-10-2020 10:06

Meneer Van Doorn,

En daar was-ie weer.

Vind ik wel één van de vervelendste dingen in de nasleep van elke islamitische moordaanslag, zoals nu die op de Franse docent Samuel Paty.

Dat je de klok er gelijk op kunt zetten dat oud-D66-prominent en veroordeeld crimineel Arnoud van Doorn zich meldt.

U volgt daarbij een vast patroon.

Eerst doet u iets uitdrukkelijk níet.

U spreekt zich nooit duidelijk uit tegen de agressor, die “Allahu Akbar” roepend met bommen, vrachtwagens en keukenmessen dood en verderf zaait. Hooguit ontkoppelt u daad en motief met een: “Dat staat los van deze barbaarse daad”.

Gezondheid

 

Daarna uit u uw verontwaardiging over de verontwaardiging. Hoe durft zo’n Macron de moordaanslag op een docent die onderwees in westerse waarden aan te grijpen om salafistische haters aan te pakken? Hoe durft zo’n Rutte (eindelijk!) achter Macron te gaan staan als dictator Erdogan zijn soldaten instrueert en zich uit te spreken tegen islamitisch extremisme en radicalisme? Dan roept u in alle talen die u beheerst op tot een boycot van Franse en Nederlandse producten. Waarbij, ik neem het maar voetstoots aan, kinderbijslag, bijstand en andere uitkeringen en toeslagen worden uitgesloten.

En na dat gesar en gezuig, waarmee u ‘jongemannen’ die geen geluk hadden qua hersencellen toen eitje en zaadje zich in hun moeders lichaam samensmolten wel weet te raken, kopt u uw eigen voorzet in: u gaat aanzetten tot geweld. Dat doet u op zodanig subtiele wijze dat geen Officier van Justitie zich ooit aan een zaak tegen u zal wagen.

Wat dan?

Nou, dan dit:

Dan publiceert u een tweet waarmee u die ‘jongemannen’ rechtstreeks de weg wijst naar een Nederlandse school in Heerhugowaard die, uit solidariteit met de Fransen, een cartoon op het schoolgebouw afbeeldt die u niet aanstaat.

U zet er nog net het adres niet bij, maar de ‘jongemannen’ die u opjut zijn nog nét slim genoeg om dat op google te vinden. En anders kunnen ze het altijd nog aan iemand uit de lokale Diyanet-tent, de Mimar Sinan-moskee, vragen.

En áls er dan iets bij die school gebeurt, of met de docenten, zet u uw meest vrome smoelwerk op en heeft u er natuurlijk helemaal níets mee te maken.

En maar niet doorhebben hoe uw nieuwe vrienden écht denken over bezoekers van homobars ;-)

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Brings back memories, vermoed ik.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)